News Flash:

„Tineretea fara batranete”, calea dezvaluita de un mare savant roman. Dieta Anei Aslan

8 Mai 2018
570 Vizualizari | 0 Comentarii
ana 593x420

Ana Aslan, medicul roman care a inventat leacul pentru tineretea vesnica, Gerovital 3, a trait 92 de ani si a transformat in realitate imposibilul! A fost frumoasa si energica o viata intreaga, iar la varsta senectutii facea invidioasa si o femeie tanara.

Si-a trait anii cumpatat si a avut o dieta secreta. La 28 de ani de la moartea Anei Aslan, Ioana Preda, fosta menajera a cercetatoarei, a facut publice secretele celei care a inspirat o lume intreaga. Stie fiecare taina a profesoarei.

Ce manca Ana Aslan

Ana Aslan nu a fost niciodata adepta restrictiilor alimentare, ci mai degraba a cumpatarii. Nu era adepta unui stil de viata vegan sau vegetarian si nici nu se priva de dulciuri. Si atunci care sa fi fost secretul?

„Carnea de vita era nelipsita. Se ingrijea foarte mult, nu se satura nicoadata, cand ii era foame zicea: da-mi o bomboana. tinea la silueta! O bomboana, atata lua. Si gata”, povesteste Ioana Preda. Frumoasa cercetatoare era pasionata de gatit, desi avea un bucatar personal. Era, inainte de toate, adepta calitatii in detrimentul cantitatii.

„Stia sa manance bine, ii placea sa merga la marile restaurante, sa comande mancaruri de calitate, dar in acelasi timp stia sa si gateasca. E adevarat ca avea bucatarul ei, dar avea preparate pe care le facea singura”, a adaugat fosta menajera. Fiecare masa se transforma intr-un adevarat ritual.

Ana Aslan era invatata sa manance corect, la ore fixe, sanatos. Medic fiind, Ana Aslan a imprumutat din principiile sale si pacientilor sai. Totul trebuia sa fie cat mai natural, trebuiau evitate alimentele din conserva. Alimentatia era menita sa aduca in mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fara substante inutile. Multe legume, multe fructe Si, bineinteles, multa miscare.
Secretul tenului perfect? Argila!

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vaca, pestele, pasarea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea il recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, in general carne de la animalele care se hranesc, la randul lor, mai curat. Si toate rasol! Cateodata, le prefera facute le cuptor.

Ana Aslan avea si mancaruri preferate: supa de vita clara, cu crutoane, patrunjel si piper, crap pe varza murata, pana de somn, rasol de salau cu lamaie, sarmalute fara orez, pilaf de pasare, curcan, ciuperci cu cascaval la cuptor. Si avea Si o slabiciune dulce: ii placea tortul “Buturuga”, facut in casa.

Tenul impecabil si-l intretinea cu ajutorul mastilor de argila care se gasesc si astazi in comert.
SURSA: a1.ro

 


ana aslan medicul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013965 (s)