News Flash:

Exercitii simple pentru ameliorarea durerilor de genunchi

27 August 2018
764 Vizualizari | 0 Comentarii
exe

Una e sa-ti simti genunchii moi cand esti indragostit si alta e sa te doara cu adevarat din senin sau cand faci miscare. Iata ce trebuie sa faci sa scapi de aceste dureri suparatoare.

Un studiu din 2013 a atras atentia ca operatiile de inlocuire a genunchilor au crescut cu 162% in SUA, in ultimii 20 de ani, la persoanele de peste 65 de ani. 

Cum stii ca esti expus unor riscuri? Factori precum inactivitatea, caratul greutatilor mari, pozitia proasta, tratarea neadecvata a accidentarilor si hrana insuficienta contribuie la durerile de genunchi. Ce poti tu sa faci este sa incepi cat mai devreme cu putina sa ai grija de genunchii tai si sa faci exercitii care sa le intareasca articulatiile. 

Ce poti sa faci ca sa ai genunchi sanatosi 
Unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care poti sa le faci este sa ai o viata activa. Intotdeauna sa-ti amintesti ca putina activitate este mult mai buna decat deloc. Inoata, mergi pe jos sau cu bicicleta si ia in calcul sa iei suplimente de glucozamina si condroitina care sa intareasca si sa lubrifieze genunchiul. 

O alta masura pe care poti sa o iei este sa iti lucrezi muschii din jurul genunchiului. Fa aceste miscari de stretching dupa fiecare antrenament ca sa ai mai tarziu genunchi sanatosi. 

Ce afectiuni pot ascunde durerile de genunchi

Intinderi pentru gamba la perete 

Pentru cei care stau mult in picioare, alearga mult sau practica sporturi dure, aceste exercitii sunt esentiale pentru ca relaxeaza gambele si astfel elimina durerile care ar putea urca spre genunchi. 

Asaza-te la perete, pune calcaiul piciorului drept in pamant si degetele pe perete. Tine piciorul drept si vino usor spre fata pana cand simti cel mai intens punct de presiune in gamba. Mentine pozitia pentru 5 secunde, apoi repeta de 10 - 15 ori pentru fiecare picior. 

Exercitii pentru gamba cu mingea 
Aceasta miscare te ajuta sa eliberezi tensiunea din gamba, dar si din tendoanele din spatele genunchiului. Stai pe podea si adu-ti piciorul drept aproape de fund, cu genunchiul indoit. Ia o minge antistres sau una din burete si bag-o sub genunchi, astfel incat sa o strangi cu piciorul. Fa apoi miscari circulare pentru a ajuta sa se elibereze tensiunea din acea zona. 

Intindere pentru genunchi si coapsa

Acest exercitiu de stretching este minunat atat pentru genunchi, cat si pentru coapsa. Pune un genunchi in pamant (poti sa asezi un prosop sau o saltea sub el), iar talpa de la celalalt picior tine-o in pamant. Formeaza unghiuri de 90 de grade cu ambele picioare. Apuca talpa de la piciorul de jos, adu-o pana sa atinga fesa si apleaca-te usor cu tot corpul inainte. 

Rotiri cu piciorul indreptat 
Stai pe podea, cu fata in sus. Indoaie un genunchi, iar celalalt picior tine-l in aer, la 30 de centimetri inaltime. Roteste-ti piciorul in exterior (incearca sa tii degetele in diagonala si nu in tavan). Fa 3 seturi de cate 10 - 15 repetitii cu ambele pici

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009923 (s)