News Flash:

Timisorenii au iesit din nou in strada

30 Ianuarie 2017
1144 Vizualizari | 0 Comentarii
protest timis6
Sute de timisoreni s-au adunat, inca de la ora 17, in centrul orasului. Oamenii protesteaza pentru a patra oara fata de ordonanta de urgenta privind gratierea si amnistia.
S-a iesit in strada, duminica, in 19 orase din tara, dar si in strainatate. Romanii protesteaza in sapte orase din diaspora, printre care si Londra sau Paris. Protestele au loc cu o zi inainte ca Ministerul Justitiei sa tina o dezbatere publica pe tema OUG privind gratierea si amnistia.
„Avem vointa, avem putere si nu ne vom lasa pana cand nu se iau masuri concrete. Vrem garantii certe ca democratia va continua sa existe in Romania, vrem ca prioritatea celor care conduc tara sa fie binele cetatenilor, nu propriul lor buzunar! Nu acceptam sub nicio forma ca tara sa fie distrusa pentru a satisface interesele catorva hoti condamnati penal. In orice tara civilizata astfel de lucruri sunt de neconceput. Avem confirmarea ca guvernul nu a renuntat la ideea celor doua ordonante. Probabil ca trebuie sa-i spunem mai tare ca nu le vrem”, au transmis organizatorii din Timisoara, potrivit tion.ro.
La protestul de saptamana trecuta au iesit in strada aproape 5.000 de timisoreni, conform jandarmilor. Oamenii s-au plimbat si la Prefectura Timis, dar si sediul DNA, au purtat fel de fel mesaje cu ei si au scandat impotriva OUG privind gratierea si amnistia.
Presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura pentru organizarea unui referendum pe tema ordonantei de urgenta si a anuntat ca contesta atat OUG privind gratierea, cat si proiectul pentru modificarea codurilor penale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007713 (s)