News Flash:

Timisorean condamnat la 3 ani de inchisoare dupa ce a aflat parolele de Facebook ale prietenilor

8 Iunie 2022
375 Vizualizari | 0 Comentarii
og

Un timisorean a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a obtinut ilegal parolele de Facebook ale unor prieteni, de unde a preluat apoi fotografii si conversatii private, pe care le-a expediat si altor persoane.

 

Un tanar timisorean a fost condamnat de Tribunalul Iasi la 3 ani de inchisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice in forma continuata, operatiuni ilegale cu programe informatice si fals informatic.

Judecatorii au decis suspendarea pedepsei, dupa ce inculpatul a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii. Faptele au fost comise in perioada aprilie-septembrie 2017, cand timisoreanul a trimis prietenilor din lista mesaje prin care ii indemna sa acceseze un link pentru a participa la un presupus concurs.


In realitate, acestia intrau pe o pagina de phishing, iar datele confidentiale introduse acolo erau inscrise automat intr-un fisier de pe laptop-ul tanarului. Ulterior, acesta s-a folosit de parolele astfel obtinute pentru a intra in conturile de pe Facebook, Instagram, SnapChat sau Dropbox ale victimelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004833 (s)