News Flash:

53 de proiecte in valoare totala de 15,3 milioane lei, pe lista finala a bugetului participativ 

7 Iunie 2022
459 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria Timisoara

Bugetul Participativ este un instrument de management deschis, incluziv si transparent, instrument care permite participarea reala a timisorenilor la guvernarea orasului, acestia putand decide in mod direct cum se va cheltui o suma de 3 milioane de lei din bugetul local.

„Primaria Timisoara a lansat, la 1 martie 2022, un apel public, in cadrul etapei de colectare si selectie a propunerilor de proiecte venite de la cetateni. Interesul timisorenilor a fost mult peste orice asteptari. 113 propuneri de proiecte au fost depuse, propuneri care acopera toate domeniile si intreg orasul, de la proiecte mari de infrastructura, reparare alei, acces velo, amenajare parcari, la amenajare spatii verzi, locuri de joaca, terenuri de sport. Este un exercitiu democratic absolut necesar intr-un oras modern si o dovada a deschiderii pe care primaria o arata fata de cei care vor si pot sa se implice in viata urbei”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.  

In perioada aprilie-iunie, toate cele 113 propuneri au trecut printr-un proces de evaluare a eligibilitatii derulat de catre Comisia Bugetului Participativ. Apoi a urmat analiza tehnica, juridica si financiara efectuata de aparatul de specialitate al Primariei Municipiului Timisoara. Perioada de analiza a fost extinsa fata de calendarul initial datorita numarului mare de propuneri primite si a informatiilor necesare pentru clarificarea situatiei juridice a terenurilor, a corelarii cu alte initiative in derulare, precum si a detaliilor tehnice aferente implementarii.

Astfel, astazi anuntam lista celor 53 de proiecte ce urmeaza sa intre in etapa de vot. Valoarea totala estimata a acestora este de peste 15,3 milioane de lei. Puteti parcurge intreaga lista aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/proiecte.

 Pasii urmatori:

1) 7-14 iunie – depunerea si rezolvarea contestatiilor

Contestatiile se pot depune pe email la adresa cartiere•primariatm.ro sau fizic la Camera 12 in atentia Serviciului Guvernanta Participativa si Management Cartiere.

2)  15 iunie – 15 iulie – votare

Votarea se va face online prin crearea unui cont pe platforma dedicata bugetarii participative. Poti vota daca ai peste 16 ani, locuiesti, lucrezi sau studiezi in Timisoara. Poti sustine prin vot un numar de maxim 5 proiecte. 

Cei care au nevoie de ajutor cu accesarea platformei pentru votare se pot adresa Serviciului Guvernanta Participativa si Management Cartiere in intervalul 9-16, de luni pana joi la numarul de telefon 0741118249 sau la adresa Piata Victoriei nr. 5 (langa Prospero).

Dupa incheierea perioadei de vot, in data de 18 iulie vom anunta proiectele castigatoare.

Urmareste in continuare in programul de bugetare participativa lansat de Primaria Municipiului Timisoara: https://decidem.primariatm.ro/bp  

Proiectele alese prin vot de timisoreni vor fi incluse in bugetul local si implementate de Primaria Municipiului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004999 (s)