News Flash:

Primăria Timișoara va angaja avocați privați pentru societatea Colterm

17 Martie 2021
673 Vizualizari | 0 Comentarii
primar

Societatea Colterm primește un nou cadou de la Primăria Timișoara, de această dată sub forma sprijinului juridic. Mai precis, municipalitatea vrea să angajeze avocați privați pentru a oferi servicii de, ceea ce numește primăria, ”securizarea patrimoniului Colterm SA și aducerea lui în patrimoniul Municipiului Timișoara, acolo unde este cazul”.

În fapt, contractul este unul mult mai complicat și mai plin de obiective, interesant este că inițiatorul proiectului nu a știut că e nevoie de un asemenea contract până înaintea începerii unei ședințe de plen extraordinare, unde a fost inclusă dezbaterea pe lista proiectelor suplimentare. Dar, contractarea de servicii juridice din exterior este legală, fiind posibilă în situații ”temeinic justificate”

„Activitatea Serviciului Juridic este foarte complexă și variată, constând în capacitatea de a interpreta un volum foarte mare de informații (…) Având în vedere prevederile art. 1 alin. 2 lit. b din OUG nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare, și de modificare și de completare a unor acte normative conform căruia: «în situații temeinic justificate, în care activitățile juridice de consultanță, de asistență și/sau de reprezentare necesare autorităților și instituțiilor publice prevăzute la alin. 1 nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entități, pot fi achiziționate servicii de această natură, în condițiile legii». (…)Considerăm că se impune suplimentare cu personal calificat (avocați specializați) care să inițieze, să gestioneze și să coordoneze activitatea de asistență și reprezentare în instanță în spețe care urmăresc implementarea cu celeritate a măsurilor mai sus amintite”, se arată în proiectul de hotărâre, aprobat, până la urmă, de consilierii locali.

Pentru primarul Dominic Fritz, care a motivat necesitatea unui astfel de contract, acesta e necesar pentru securizarea patrimoniului Colterm.

„În alte primării, la Cluj, în mai multe sectoare la București se practică asta. Noi considerăm că e nevoie de o echipă profesionistă pentru a ne ajuta de a securiza patrimoniul și de a desface acest nod gordian ce este situația la Colterm. Vă rog să și votați. De aceea este și pe ordinea de zi suplimentară, ca să nu mai așteptăm două săptămâni să începem demersurile”, a anunțat, înainte de vot, primarul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005088 (s)