News Flash:

Timisoara va avea noi Cetateni de Onoare

26 Iulie 2022
333 Vizualizari | 0 Comentarii
Ziua Timisoarei

Ca in fiecare an de Ziua Timisoarei, consiliul local isi manifesta recunostinta pentru timisorenii care au contribuit la cresterea prestigiului orasului nostru, aparatori si luptatori pentru libertate, artisti, sportivi sau alte personalitati care au excelat in domeniile lor.
Astfel, o serie de personalitati care si-au legat numele de Timisoara sunt propuse pentru a primi acest titlu:
1.Domnul Teodor Stanca a fost un lider al revoltelor studentesti ȋndreptate ȋmpotriva invaziei sovietice din Ungaria. Din 1989, domnul Teodor Stanca a functionat ca membru ȋn Parlamentul Romaniei si lider marcant al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania.
2.Domnul Petru Mirciov s-a numarat printre cele 44 000 de persoane deportate ȋn Baragan de catre autoritatile comuniste. Dupa 1989, el s-a afirmat ȋn viata publica a orasului ca presedinte al Asociatiei Fostilor Deportati ȋn Baragan Timisoara.
3.Doamna Cornelia Fiat a fost, de asemenea, deportata ȋn Baragan si, dupa 1990, s-a afirmat ȋn viata civica a Timisoarei, ca vicepresedinte al AFDB Timisoara.
Cele trei personalitati au promovat – prin propria tinuta - demnitatea ca valoare sociala si, cu ei ca exemplu, ȋntreaga societate romaneasca a fost pusa ȋn fata valorilor sale morale si istorice.
4. Domnul Silviu Oravitzan, incepand cu anul 1968, a avut expozitii de anvergura din ce ȋn ce mai larga, ce i-au purtat lucrarile, din Romania, ȋnspre zeci de galerii prestigioase din marile orase ale lumii: Paris, München, Geneva, Viena, New York, Manchester, Creta, Aachen, Lisabona, Meinz, Meisenheim, Luxemburg, Budapesta, Marsilia si multe altele. Este de mentionat expozitia de la Muzeul de Arta Catolica din New York -  alaturi de Salvador Dali.
5. Domnul Iosif Rotariu a avut merit sportive exceptionale, prin care a contribuit la promovarea Municipiului Timisoara ȋn lume. El ramane ȋn amintirea iubitorilor de fotbal, fiind parte, din “Nationala de aur” - la Campionatul Mondial de Fotbal din Italia - ȋn 1990. Atunci, a fost cel care a reusit sa-l blocheze pe Diego Armando Maradona.
6. Domnul Ignat Iosif Fischer este una dintre cele mai importante personalitati ale Forumului Democrat al Germanilor din Banat. In decursul celor 96 de ani de viata s-a implicat activ in viata comunitatii din dorinta de a face bine semenilor sai. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007133 (s)