News Flash:

Timisoara se alatura Programului Orase Verzi al BERD

21 Iunie 2022
354 Vizualizari | 0 Comentarii
Screenshot 6

Plan de Actiuni pentru identificarea investitiilor prioritare pentru municipiul Timisoara

•    Plan de Actiuni pentru un Oras Verde (PAOV) va fi dezvoltat pentru municipiul Timisoara
•    PAOV va ajuta la abordarea celor mai presante provocari de mediu din oras


In aprilie 2021 municipiul Timisoara si-a exprimat angajamentul de a dezvolta Planul de Actiuni pentru un Oras Verde, cu sprijinul BERD.  
PAOV, sustinut financiar de Fondul Verde pentru Clima, va ajuta la identificarea si implementarea actiunilor si investitiilor pentru abordarea problemelor de mediu prioritare din oras.
La evenimentul de lansare desfasurat pe 20 iunie 2022, au participat domnul Dominic Fritz -  primarul Municipiului Timisoara,  doamna Venera Vlad – directorul asociat al grupului de infrastructura sustenabila BERD Romania si doamna Lin O’Grady, director asociat in cadrul BERD Londra si co-director al Programului Orase Verzi.  Evenimentul a fost urmat de o sesiune de discutii, in care partile interesate impreuna cu consultantii PAOV au examinat aspectele de importanta principala pentru oras.
Programul BERD Orase Verzi este un program-cadru in valoare de 9 miliarde EUR care ofera un model de afaceri cuprinzator pentru dezvoltarea urbana durabila, combinand planificarea strategica cu investitiile si asistenta tehnica asociata. Programul este o modalitate prin care BERD isi extinde finantarea verde, ca parte a abordarii sale de tranzitie la economie verde (TEV).
BERD lucreaza in Romania pentru a construi o economie diversificata prin dezvoltarea sectorului privat si sprijinirea imbunatatirii infrastructurii. Banca a investit in aproape 500 de proiecte in tara de cand si-a inceput activitatea in 1991.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1337 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006695 (s)