News Flash:

Noi reglementari pentru comercializarea pepenilor pe domeniul public in conditii civilizate

21 Iunie 2022
427 Vizualizari | 0 Comentarii
lubenite pepeni Badea Cartan


Solicitarile pentru obtinerea avizului de catre comerciantii care vand pepeni pe domeniul public se vor inregistra in perioada  23.06-30.06.2022, iar conditiile de desfasurare a comertului stradal se modifica.

Primaria Timisoara urmareste desfasurarea unui comert civilizat pe domeniul public, cu respectarea unor conditii de siguranta alimentara si igiena corespunzatoare, fapt pentru care impune noi reguli obligatorii, care vizeaza comertul cu pepeni pe domeniul public.
In perioada verii, spatiile din pietele agroalimentare de pe raza municipiului Timisoara devin insuficiente pentru practicarea comertului cu pepeni verzi si galbeni, fiind foarte multe solicitari de la comercianti pentru aprobarea vanzarii pe domeniul public. 

In acest context, avand in vedere legile in vigoare si hotararile consiliului local, au fost aprobate conditiile de desfasurare a comertului stradal cu pepeni pentru perioada 1.07.2022-15.09.2022.

Astfel, este strict interzisa comercializarea altor produse in afara de pepeni si se va atribui fiecarui producator sau agent economic un singur amplasament, cu o suprafata maxima de 6 mp. Este obligatorie utilizarea unor lazi cu dimensiunea de 2x2x1,5 m pentru depozitarea pepenilor si masa cu cantar verificat metrologic, la zi.

Este interzisa depozitarea direct pe sol a marfii, iar aprovizionarea se va face ritmic, in limita capacitatii de depozitare in lazi. Se interzice amplasarea de corturi, cat si alte constructii provizorii, cu exceptia unei singure umbrele

Solicitarile se vor inregistra la sediul Primariei Municipiului Timisoara camera 12, ghiseul 8 si 9. In cazul in care exista mai multe cereri pe un amplasament, au prioritate producatorii, al doilea criteriu fiind suprafata cultivata inscrisa in certificatul de producator sau in Declaratia de suprafata din anul 2022 de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) .

Fiecare comerciant va detine la punctul de vanzare avizul pentru desfasurarea ocazionala a comertului stradal pe teritoriul municipiului Timisoara, eliberat de catre Compartimentul Autorizare Activitati Comerciale si Publicitate in baza HCLMT nr.  110/2016.
Taxele se calculeaza in baza HCLMT  nr. 459/ 16.12.2021 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in municipiul Timisoara pentru anul 2022 si se achita in totalitate la eliberarea avizului. 
In cazul in care nu vor fi respectate conditiile impuse in aviz, cat si reglementarile in vigoare, sanctiunile si masurile complementare vor fi aplicate de catre Politia Locala a Municipiului Timisoara, iar la sesizarea acestora Compartimentul Autorizare Activitati Comerciale si Publicitate din cadrul Primariei Municipiului Timisoara va anula avizul.
Documentele pentru obtinerea avizului sunt:
•Cerere tip;
•Certificat unic de inregistrare  si certificat constatator  obtinut de la ORC - in baza Legii 359/2004 - cu activitati desfasurate in afara sediului social sau la beneficiari (terti) avand autorizat cod CAEN privind comercializarea legumelor sau fructelor, daca este cazul;
•Certificat de producator (vizat la zi, fiind autorizat in vederea cultivarii pepenilor) sau Declaratia de suprafata cultivata din anul 2022 – APIA si copie carte de identitate;
•Declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa faptul ca produsul cultivat intruneste normele legale si nu sunt folosite substante care pot periclita sanatatea consumatorului;

Vor fi eliberate avize pentru 26 de locatii:


1. Calea Buziasului – in fata bloclui din Calea Buziasului nr. 32;
2. Piata Gheorghe Domasneanu – platou Nova Tim ;
3. Calea Sagului colt str. Ana Ipatescu– 3 amplasamente;
4. Calea Sagului colt bd. Liviu Rebreanu – in fata platoului Profi;
5. Str. Mures - platou Piata Doina;
6. Str. Maresal Al. Averescu colt cu str. Drubeta;
7. Str. Maresal Al. Averescu colt cu str. Martir Ferkel Suteu;
8. Str. Bucovinei colt cu Aleea Viilor;
9. B-dul Sudului colt cu Str. Oglinzilor;
10. Aleea Martir Eugen Nagy – colt cu Str. Astrilor;
11. Str. Aries – zona Piata Volanta;
12. Calea Sever Bocu vizavi de unitatea militara – 2amplasamente;
13. Calea Aradului colt cu str. Linistei;
14. Str. Sf. Apostoli Petru si Pavel vis-a-vis de Piata Noua;
15. Calea Torontalului – platou- 2 amplasamente;
16. Str. Circumvalatiunii colt cu str. Gh. Lazar;
17. Str. Burebista;
18. Calea Sagului – pod (Zona Steaua);
19. Str.Gheorghe Lazar vizavi de intersectia cu str. Timis;
20. B-dul Dimbovita colt cu str. Ana Ipatescu.
21. Calea Bogdanestilor colt cu str. Mendeleev - zona Favorit;
22. B-dul Cetatii colt cu str. Matei Basarab;
23. Calea Urseni – sens giratoriu - 2 amplasamente;
24. Str. Ardealului - platou piata.
25. Str. Polona.
26. Str. Stefan Procopie colt cu str. Marginii.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008322 (s)