News Flash:

Timisoara, intre cele mai scumpe orase din Romania. Vezi ce orase sunt in top 10

1 Martie 2015
1289 Vizualizari | 0 Comentarii
Costul de trai in Timisoara este mai mare decat posibilitatile unei familii din clasa de mijloc. Astfel, o familie formata din doua persoane, ambele castigand salariul mediu in zona, ar supravietui cu greu... in Timisoara. Vedeti in continuare care sunt cele mai scumpe orase din Romania si din lume.
Pe site-ul numbeo.com internautii din toata lumea pot calcula costul de trai in orasele in care traiesc, sau doresc sa se mute. Interesant este ca in Romania exista si orase unde traiul este mai scump decat in Capitala.
Timisoara se afla, evident, intre primele orase din Romania in ceea ce priveste costul de trai, potrivit site-ului amintit. Pentru a calcula cat ar cheltui intr-o luna o familie formata din doi timisoreni, am estimat ca acestia mananca in oras pranzul sau cina de cel putin sase ori pe luna, insa jumatate din aceste iesiri sunt in restaurante relativ ieftine. De asemenea, in calculul nostru am considerat ca ambii sunt bautori de cafea si bautori moderati de alcool, iar in casa se fumeaza un pachet de tigari pe zi si, din cand in cand ies in oras. Unul dintre ei foloseste masina pentru a merge la lucru, iar celalalt transportul in comun. Cei doi, de asemenea, merg in vacanta de doua ori pe an. Rezultatul calculatorului numbeo, care foloseste date introduse de cei care locuiesc in Timisoara, este uimitor. Pentru a putea sa isi permita toate acestea, o familie de timisoreni ar trebui sa castige pe luna 5.845 de lei (2922,5 lei/membru/luna).
Iar acest cost este doar pentru cei care detin deja o locuinta in Timisoara si nu trebuie sa achite si chiria. De asemenea, calculatorul nu ia in considerare cheltuielile medicale, cheltuielile cu diversele asigurari sau costul de parcare.
Primul lucru care iese in evidenta in urma acestui calcul este ca o familie din clasa de mijloc nu si-ar permite sa locuiasca in Timisoara. Asta pentru ca salariul mediu in zona este, potrivit datelor statistice, aproximativ 1773 de lei net, pe luna, iar in domeniile mai bine platite, cum ar fi industria, in jur de 1900 de lei pe luna.
Topul celor mai scumpe orase din Romania
Folosind aceleasi date, am incercat sa aflam si care sunt cele mai scumpe orase din Romania. Interesant este ca Bucuresti nu este pe primul loc. Topul este urmatorul:
1. Sibiu – 6369 de lei pe luna
2. Constanta – 6363 de lei pe luna
3. Bucuresti – 6186 de lei pe luna
4. Brasov – 6032 de lei pe luna
5. Iasi – 5941 de lei pe luna
6. Timisoara – 5845 de lei pe luna
7. Craiova – 5823 de lei pe luna
8. Cluj-Napoca – 5820 de lei pe luna
9. Arad – 5778 de lei pe luna
10. Oradea – 4879 de lei pe luna

Topul celor mai scumpe orase din lume
Orasele din Romania ocupa partea de mijloc a clasamentului mondial, adica nici prea scumpe, dar nici prea ieftine. De altfel, conform unui studiu realizat recent de Consumer Price Index, Romania ocupa locul 95 din 112 tari analizate. Pe primele locuri, se situeaza Elvetia si Norvegia. Astfel, cel mai scump oras din lume este Geneva (Elvetia), unde familia noastra de doua persoane ar trebui sa castige peste 16.500 de lei pe luna. Pe urmatoarele locuri in clasament se situeaza Stavanger (Norvegia) - 15.900 de lei pe luna si Zurich (Elvetia) – 15.700 de lei pe luna.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007759 (s)