News Flash:

Presedintele CJ Caras-Severin, nemultumit de stadiul unor lucrari derulate cu fonduri europene

27 Februarie 2015
1644 Vizualizari | 1 Comentarii
Sorin Frunzaverde
Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, si-a aratat joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Resita, nemultumirea fata de faptul ca unele lucrari in cadrul proiectului "Sistem Integrat de Management al Deseurilor in judetul Caras-Severin" si al celui de modernizare a infrastructurii de apa si apa uzata din Caras-Severin, sunt in intarziere, exclusiv din vina constructorilor. 
"Unele din lucrari se afla, din nefericire, intr-un stadiu mult intarziat. Am discutat in aceste zile cu reprezentantii firmelor respective si am solicitat urgentarea lucrarilor si respectarea standardelor calitative, conform caietului de sarcini, conform proiectului pe baza caruia au castigat licitatiile. Exista asigurari din partea lor ca vor termina la timp aceste lucrari, adica pe parcursul anului 2015, an pentru care a fost extinsa finantarea din Programul Operational Sectorial de Mediu. Vorbim doar de fonduri europene. Le-am spus sa nu se amageasca cu gandul ca, la nivelul Comisiei Europene, se va lua hotararea ca finantarea prin acest program sa fie extinsa si pe parcursul anului 2016. Ea a fost deja extinsa un an de zile, anul 2015. Acesta este motivul pentru care lucrarile trebuie incheiate in anul in curs", a afirmat Sorin Frunzaverde. 
Acesta a precizat ca, din punctul de vedere al beneficiarului, care este Consiliul Judetean Caras-Severin, pentru proiectul "Sistem Integrat de Management al Deseurilor in judetul Caras-Severin", dar si pentru proiectul de infrastructura de apa si apa uzata, unde Consiliul judetean este beneficiar, prin SC Aquacaras SA, la care e actionar majoritar, nu a existat niciun fel de impediment, colaborarea firmelor cu administratia judeteana fiind una buna, astfel incat, nu ii poate fi adus niciun repros. Dimpotriva, spune Sorin Frunzaverde, administratia s-a achitat de sarcinile avute, dar probleme au fost in administrarea interioara a firmelor. 
In ceea ce priveste intarzierea lucrarilor, Consiliul Judetean isi rezerva dreptul de a aplica legea si, prin urmare, sa aplice penalitati firmelor in cauza, dar nu acesta este scopul, ci finalizarea respectivelor lucrari, spune Frunzaverde. 
Intarzieri se inregistreaza la constructia si reabilitarea statiilor de epurare din Resita, Bocsa, Anina si Oravita, unde lucreaza o firma spaniola, Espina Obras Hidraulicas, pe proiectul Modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Caras-Severin. Se constata intarzieri la reabilitarea si extinderea conductelor de transmisie la reteaua de distributie si canalizare din Resita, din Caransebes, Baile Herculane si Moldova Noua, executant fiind Hidroconstructia. In proiectul Sistem Integrat de Management al Deseurilor e vorba de statiile de transfer Bozovici, Pojejena si Otelu Rosu. Si aici lucreaza Hidroconstructia. 
"Acestea sunt, practic, cele opt lucrari unde am considerat ca trebuie sa atentionam constructorul in legatura cu progresul necorespunzator pe care l-au realizat in executia lucrarilor finantate european, din cele doua programe, ambele fiind pe programul Operational Sectorial I de Mediu, cu atat mai mult cu cat am castigat o finantare pe POS II de Mediu, care incepe in 2016, tot pentru reabilitare retele apa si canalizare, statii de epurare si uzine de apa, in mediul urban, dar si in noua localitati din mediul rural. Asa cum am spus atunci cand am aprobat bugetul, in Caras-Severin, derulam pe programe europene, doar in acest an, proiecte in valoare de circa 160 milioane euro, iar volumul total al proiectelor implementate, in implementare sau castigate in acesti ani se ridica la peste 730 milioane euro", a subliniat Sorin Frunzaverde. AGERPRES.ro

caras-severin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006233 (s)