News Flash:

Timisoara, „Cel mai dinamic oras din Romania”

28 Februarie 2014
1971 Vizualizari | 0 Comentarii
Timişoara - pe locul 2, după Bucureşti, în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri
Forbes Romania a organizat, joi, pe 27 februarie, la București, Gala "Best Cities Awards", eveniment la care au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale din marile orașe ale Romaniei, precum și membri ai mediului de afaceri.
 In cadrul evenimentului a fost prezentată ediția specială a revistei Forbes Romania dedicată celor mai bune 40 de orașe pentru afaceri. Bucureşti, oraşul care generează 20% din PIB-ul ţării, este cel mai bun oraş din Romania pentru afaceri, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes Romania. Pe locul doi se află Timişoara, urmată de Cluj-Napoca, Ploieşti şi Oradea. Topul primilor zece oraşe continuă cu Constanţa, Sibiu, Braşov, Piteşti şi Arad.
Cinci dintre criterii care au stat la baza întocmirii clasamentului sunt cantitative: PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, caştigul salarial mediu net, şomajul şi investiţiile străine. Alte cinci criterii includ existenţa infrastructurii, stocul rezidenţial, polii de business, facilităţi educaţionale cu impact pe piaţa muncii şi deschiderea autorităţilor locale faţă de investitori.
In ceea ce priveşte Bucureştiul, conform economica.net, PIB-ul pe cap de locuitor este 16.717 euro, salariul mediu net ajunge la 2.470 lei, PIB-ul regional se ridică la 148,9 miliarde de lei, iar numărul mediu de salariaţi este de 822.000. In judeţul Timiş, PIB-ul pe cap de locuitor a ajuns la 10.711 euro, salariul mediu net - 1.772 lei, PIB-ul regional - 32,6 miliarde de lei, iar numărul mediu de salariaţi - 210.100.
Timişoara este oraşul cel mai dezvoltat din punct de vedere economic după Bucureşti, iar accentul a căzut pe atragerea investiţiilor străine. „Italienii sunt cei mai numeroşi investitori străini din Timişoara, dar americanii sunt primii la capitolul valoare a capitalului străin”, spun reprezentanţii Forbes Romania, citați de economica.net.
Prima ediție a topului „Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri” a apărut anul trecut. Primul loc a fost ocupat în 2013 chiar de Timișoara, urmată de București și de Cluj-Napoca.
La ceremonia de la București a participat și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a transmis un mesaj pe Facebook imediat după încheierea evenimentului. „Am fost onorat și extrem de fericit să primesc, pentru Timișoara, premiul „Cel mai dinamic oraș”, ca o recunoaștere a tot ce se întamplă la ora actuală în orașul nostru drag. Mulțumesc revistei Forbes, mulțumesc colegilor din primărie care trag alături de mine, mulțumesc firmelor care implementează proiectele și mulțumesc timișorenilor că înțeleg și suportă vicisitudinile schimbării în bine în forță a Timișoarei, prin cele 100 de șantiere existente în oraș”, spune Robu.
Gala „Best Cities Awards” a fost susținută de trei firme, printre care și Compania Romprest Service, cea care se ocupă de reabilitarea centrului istoric al Timișoarei. Ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038061 (s)