News Flash:

Timisoara ar putea avea un aquapark in zona Mehala

3 Iunie 2015
1426 Vizualizari | 0 Comentarii
aquapark in zona Mehala
Un aquapark care sa se intinda pe o suprafata de 12 hectare, cu bazine acoperite si in aer liber, jocuri acvatice, SPA, terenuri de sport, un spatiu verde de mii de metri patrati, 300 de locuri de parcare si chiar un hotel – un astfel de complex propun doi consilieri locali sa se amenajeze in cartierul Mehala din Timisoara, zona Grigore Alexandrescu. A fost prezentat si un proiect in plenul consiliului local de marti. Primarul Nicolae Robu nu vrea aquapark in interiorul orasului.
Sunt bani prevazuti in bugetul local pe 2015 pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind un aquapark, dar reprezentantii Primariei Timisoara nu au considerat asta o prioritate. Desi s-a stabilit inca de la inceputul anului sa se intocmeasca un astfel de studiu, la solicitarea consilierului local PSD Daniel Idolu, nu s-au demarat procedurile pentru elaborarea documentatiei.
Nu s-a stabilit inca daca ar fi oportuna construirea unui aquapark in Timisoara sau asocierea cu Primaria Dudestii Noi, care are in plan de cativa ani realizarea unui asemenea obiectiv, fiind expusa si o astfel de idee, sustinuta de primarul Nicolae Robu.
In sedinta de consiliu local de marti, Idolu a revenit cu solicitarea sa privind elaborarea SF-ului. A facut o interpelare in acest sens impreuna cu consilierul PLR Nistor Geana, ba chiar cei doi alesi au prezentat si o propunere de amplasament si un proiect – conceptul „Aquapark Timisoara, un obiectiv pentru toate anotimpurile si pentru toate varstele”.
Cei doi consilieri propun realizarea unui asemenea complex in interiorul orasului, in zona Grigore Alexandrescu, cartierul Mehala, pe o suprafata de nu mai putin de 12 hectare. Alesii spun ca au identificat un teren aflat in proprietatea primariei.
Ce fel de amenajari se propun? O zona de bazine acoperite si in aer liber (15.000 mp) – doua bazine exterioare si doua bazine interioare cu apa calda/ termala, cu jocuri acvatice si hidroterapie, o zona de SPA – relaxare, masaj, fizioterapie si hidroterapie (3.500 mp), o zona pentru receptie si vestiare, terenuri de sport – un teren de tenis/ badminton si doua terenuri de minifotbal/ baschet, o zona verde (7.500 mp), birouri administrative, grupuri sanitare si diverse spatii auxiliare.
Se propune chiar si construirea unui hotel cu o capacitate de 70 de camere care sa deserveasca intregul complex (1.625 mp). De asemenea, se propune realizarea unei parcari cu 300 de locuri, cu posibilitate de extindere. Suprafata ocupata ar urma sa fie de 8 hectare.
„Cel mai apropiat aquapark de municipiul Timisoara este situat la 93 de kilometri, aflat in localitatea Mako, Ungaria. Aquapark-ul realizat in Timisoara va fi un punct de atractie nu doar pentru locuitorii judetului Timis, ci si pentru locuitorii altor judete invecinate, respectiv Arad, Caras-Severin, Hunedoara. Aquapark-ul poate reprezenta un punct de atractie pentru turistii straini si pentru investitorii din zona”, au motivat initiatorii proiectului, care au cerut urgentarea procedurilor pentru realizarea SF-ului si pregatirea tuturor documentatiilor necesare astfel incat sa se poata accesa fonduri europene pentru o astfel de investitie.
Totusi, se vorbeste despre finantarea obiectivului din bani de la bugetul local in proportie de 70%.
Robu vrea aquapark in afara orasului
Primarul Nicolae Robu este de acord ca este nevoie de un astfel de obiectiv, dar nu crede ca ar fi oportun sa fie realizat in oras.
„Desigur ca Timisoara necesita un parc de distractii si un aquapark. Doresc sa realizam asa ceva, numai ca, atunci cand faci o investitie atat de mare, trebuie sa ai in vedere toate aspectele ce tin de ea si de exploatarea ei ulterioara. Trebuie sa ai minimum 1.000 de locuri de parcare, spre exemplu. Si atunci, ramane o intrebare: merita sa dedici din terenul foarte scump care este in oras, bun pentru alte dezvoltari, cu o suprafata atat de mare, ca sa faci un asemenea parc? Sau, mai degraba, este rational sa facem si noi in Timisoara ce au facut cu totii din alte parti, sa amplasam un astfel de parc putin in afara orasului, unde terenul este incomparabil mai ieftin? Nu am stabilit unde, eu nu am o locatie in momentul de fata, insa nu cred ca este potrivit sa alocam teren pe care se pot face alt gen de constructii pentru asa ceva, pentru ca obiectivul rezulta foarte scump”, a declarat Robu pentru tion.ro.
Edilul a afirmat insa ca se vor demara procedurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Intrebat daca se va tine cont de materialul prezentat de cei doi consilieri, Robu a afirmat ca nu.
„Nu, nu, nu. Specialistii care vor elabora SF-ul vor aborda lucrurile din punctul lor de vedere. Nu stiu cine a intocmit acest material, daca cei care l-au intocmit sunt specialisti sau nu… Evident ca noi le punem la dispozitie si acest material, dar fara nimic imperativ pentru ei. Un oras ca Timisoara trebuie gandit pe un orizont de timp de zeci de ani”, a concluzionat primarul.

primariei timisoara robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006228 (s)