News Flash:

Politistii locali din Timisoara primesc bani de hrana de la 1 iulie

3 Iunie 2015
1161 Vizualizari | 0 Comentarii
politia locala timis
Dupa ani de asteptari, politistii locali din Timisoara vor primi si ei o norma de hrana, bani de care beneficiaza deja personalul altor politii locale din tara. Fiecare agent va primi peste 700 de lei in plus pe luna la salariu incepand de luna viitoare. Acordarea normei de hrana pentru personalul Politiei Locale a fost aprobata in plenul Consiliului Local Timisoara de marti.
Conducerea Politiei Locale Timisoara cere de ani deja acordarea unei asemenea norme de hrana pentru personalul institutiei, dar fara succes pana acum.
Alesii locali au avut pe ordinea de zi a sedintei de marti un proiect de hotarare pe aceasta tema, iar majoritatea a votat „pentru”, desi primarul Nicolae Robu s-a impotrivit.
„Sunt impotriva acestui principiu (…), numai ca nu am fost mandatat de legiuitor cu decizia in aceasta privinta, decizia o ia consiliul local. Suma este prevazuta in buget (n.r. – in bugetul Politiei Locale pe anul 2015)… Nu puteam bloca un asemenea demers, eu as fi putut sa ma opun daca nu ar fi existat acea suma. Oportunitatea trebuie sa o decida consiliul local. Din pacate, asa s-a legiferat incat nici macar nu ai posibilitatea sa platesti o indemnizatie partiala, esti obligat sa platesti suma in integralitatea ei, 24 de lei pe zi, nu poti plati nici cateva zile pe saptamana, trebuie in fiecare zi. Trebuie sa ai la dispozitie 720 de lei per cap de politist, si daca sta in birou… Suma este 2,6 milioane lei, atata este prevazut in buget”, explica primarul inainte de plen, scrie tion.ro.
In opinia edilului, suma stabilita este prea mare si nu este normal sa se instituie prin lege alocatii de hrana doar pentru anumite categorii de personal, pe langa salariu.
Alesii au adoptat insa hotararea, avand in vedere ca personalul altor politii locale din tara beneficiaza deja de acest ”supliment” financiar.
Reprezentantii Politiei Locale Timisoara spun ca erau oricum indreptatiti prin lege sa primeasca aceste drepturi.
„Este o recunoastere a activitatilor pe care le desfasoara Politia Locala, alaturi de intregul sistem de siguranta si de ordine publica. Eram singurii care nu aveam aceasta norma de hrana. ISU, Armata, Jandarmeria, Politia… toata lumea beneficia de aceasta norma de ani de zile. Noi eram singurii care nu beneficiam (…) Legea prevede ca politistii locali primesc Norma 6 de hrana, care este de 24 de lei, iar personalul contractual si personalul cu functii generale primeste 18 lei (…) 225 de politisti locali primesc cei 24 de lei pe zi si pana la 309, pentru ca atat avem functii ocupate, sunt cei cu 18 lei”, a declarat seful Politiei Locale, Dorel Cojan.
Un politist local castiga in medie 1.500 de lei pe luna, potrivit directorului institutiei.
Hotararea de consiliu privind acordarea normei de hrana pentru personalul Politiei Locale va intra in vigoare de la 1 iulie 2015.

politiei locale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004880 (s)