News Flash:

Thailanda a reperat un avion neidentificat chiar dupa disparitia zborului MH370

19 Martie 2014
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
Thailanda a reperat un "aparat neidentificat" care a schimbat de mai multe ori directia, analizând datele de pe radar de la momentul la care zborul MH370 al Malaysia Airlines a pierdut contactul cu controlul aerian, a anuntat miercuri un purtator de cuvânt al fortelor aeriene.
La cererea autoritatilor malaysiene, fortele aeriene au verificat, luni, informatiile de pe radarele din regiunea de sud, a precizat Monthon Suchookorn.
Ele au aratat ca sâmbata, 8 martie, "la ora 00.28, la sase minute dupa disparitia zborului MH370, un aparat neidentificat zbura în directia sud-vest", în directia opusa fata de cea prevazuta pentru avionul Boeing 777, care se deplasa pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, a declarat el pentru AFP.
Acest orar pare sa corespunda ultimei transmisii a transponderului avionului (01.21 ora Malaysiei, 00.21 ora Thailandei), undeva între coasta de est a Malaysiei si sudul Vietnamului.
"Aparatul a mers mai departe catre sud, spre Kuala Lumpur si strâmtoarea Malacca, înainte de a se întoarce spre nord" catre Marea Andaman, la vest de peninsula malaysiana, a adaugat el.
Semnalul, care "nu era clar si continua sa se întrerupa", a disparut ulterior, a declarat el, precizând ca informatiile au fost transmise Kuala Lumpur.
Întrebat despre motivele pentru care aceste elemente au fost divulgate abia la mai mult de zece zile de la disparitia avionului, el a asigurat ca Thailanda "nu a ascuns informatii".
"Aparatul nu era în spatiul aerian thailandez si nu era o amenintare pentru Thailanda", a subliniat el.
Si "nu era nicio confirmare ca aparatul era zborul MH370", a insistat el.
În timp ce ancheta intra în cea de-a 12-a zi, elementele cunoscute cu certitudine sunt putine, adeseori contradictorii, si produc stupefactie în ceea ce pare a fi unul dintre cele mai mari mistere din istoria aeronautica moderna.
Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbata, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României), cu 239 de persoane la bord, în directia Beijing, înainte de a disparea de pe radare, o ora mai târziu.
Cautarile s-au concentrat într-o prima faza în Marea Chinei de Sud, pe coasta orientala a Malaysiei, înainte ca noi elemente sa le reorienteze.
Avionul a deviat de la planul de zbor initial în urma unui act "deliberat" comis de persoane aflate la comanda aparatului, potrivit autoritatilor malaysiene.
Disparitia avionului Boeing 777 mobilizeaza eforturile a peste 25 de tari dintr-o regiune mai vasta decât Australia: din nordul Thailandei în Asia Centrala pentru coridorul nordic (care acopera o parte din China), din Indonezia în sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic. Mediafax.ro

thailanda malaysia airlines monthon suchookorn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0994 (s) | 33 queries | Mysql time :0.028815 (s)