News Flash:

Terase in parcurile din Timisoara, in aceasta vara

1 Martie 2014
1786 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacă anul trecut nu s-au mai realizat terase în parcurile Timişoarei, conducerea primăriei spune că în acest an le vom avea. Şi nu doar pe spaţiile verzi. Viceprimarul Traian Stoia a vorbit, vineri, şi despre intenţia amenajării unei terase pe Podul de Fier din Iosefin. Potrivit TION.ro, edilul a văzut deja şi un proiect, afirmand că sunt oameni cu bani interesaţi de o asemenea investiţie. In vara acestui an vom avea cu siguranţă terase în centrul oraşului, în Piaţa Victoriei, şi în mai multe parcuri din oraş, avand în vedere că Piaţa Unirii va fi tot în reabilitare. Despre realizarea de terase în parcuri se vorbeşte încă din 2012, pentru că aceste planuri au apărut imediat după instalarea noii administraţii,
Consiliul Local Timişoara a adoptat, la începutul mandatului actualului primar Nicolae Robu, o hotărare care prevede posibilitatea concesionării unor suprafeţe din parcurile importante ale urbei în vederea realizării de terase. Terasele vor putea fi amenajate pe o suprafaţă de cel mult 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde.
Autorităţile locale au anunţat scoaterea la licitaţie a unor amplasamente încă de anul trecut, dar demersurile nu au fost duse la bun sfarşit în timp util, venise deja toamna şi investiţia n-ar mai rentat pentru comercianţii interesaţi. Planul rămane însă valabil pentru 2014, a anunţat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.
„Avem un număr de 10 amplasamente pentru parcuri. Prima locație este Parcul Andrei Mocioni, în zona ILSA, a două este tot acolo (…) Mai sunt parcurile Coronin – Poporului, Alpinet… Le scoatem la licitație începand de luna viitoare”, a declarat Stoia.
De asemenea, edilul a afirmat că mai există un proiect pentru amenajarea unei terase la Ceasul Floral, dar şi că se doreşte o terasă la Podul de Fier din Iosefin. Vicele spune că a văzut deja şi o schiţă de proiect în cazul podului.
„Pe Podul de Fier din Iosefin ar putea ieși o chestie foarte faină, există un proiect în lucru. O să fie mese în afara celor două semicercuri care susțin podul, înspre exterior, spre apa, deasupra apei, pe un suport de sticlă, să se vadă apa… Avem cel puțin doi inși care doresc să facă pe banii lor. In afara celor două semicercuri este un spaţiu, se va circula pe sticlă, vor fi două randuri în interiorul podului. E o idee doar, e o schiță. Trebuie reabilitat și podul, trebuie lucrat numai cu fier forjat, fără sudură, n-ai voie să lucrezi cu altceva, trebuie fier forjat mult (…) Sunt oameni cu bani care pot face”, a explicat Stoia.
In Piaţa Victoriei sunt aprobate 31 de amplasamente pentru terase, potrivit reprezentanţilor primăriei, aici fiind incluse şi cele din faţa punctelor de lucru. O parte au fost adjudecate prin licitație – cele care nu sunt în faţa punctelor de lucru – și au valabilitate pană în 2015, deci sunt contracte în derulare, spune Stoia, în timp ce altele urmează să fie scoase la licitaţie. 

traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0921 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013812 (s)