News Flash:

Geoana: Romania are interesul sa aiba prezenta militara NATO permanenta pe teritoriul sau

17 Aprilie 2014
935 Vizualizari | 0 Comentarii
geoana
Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară permanentă a NATO pe teritoriul său, în contextul situaţiei din Ucraina şi în baza faptului că Polonia a solicitat oficial o astfel de prezenţă militară permanentă. "Aşa cum Polonia a solicitat în mod oficial o prezenţă militară NATO permanentă în Polonia, cred că şi România are tot interesul şi îndreptăţirea să aibă o prezenţă militară NATO permanentă pe teritoriul României. Suntem bucuroşi de aceste soluţii temporare şi rotaţii care se întâmplă în România , dar în mod evident noua realitate trebuie să ducă şi la modificarea doctrinei militare a Alianţei", a precizat Geoană.

El a arătat că maniera agresivă în care Federaţia Rusă încearcă să-şi destabilizeze vecinii naşte preocupări în întreaga regiune. "Suntem cu toţii foarte preocupaţi de evoluţiile recente din ultimele zile şi ore din Ucraina, din Transistria şi de continuarea acestei maniere foarte agresive prin care Federaţia Rusă continuă să-şi destabilizeze vecinii", a spus Geoană.

El a precizat că e de salutat faptul că joi la Geneva s-a asistat la prima încercare de mediere diplomatică a acestui conflict care se dezvoltă în mod periculos. "Sper ca această primă întâlnire să nu fie şi ultima şi diplomaţia să găsească drumul în locul armelor şi în locul escaladării acestui conflict. Sperăm ca la nivel european să existe un răspuns mult mai unitar. Sperăm ca la nivelul NATO aceste forme de sprijin şi de demonstrare a faptului că articolul 5 al Alianţei este activ, iar prezenţa militară americană în România, fie în Marea Neagră, fie terestru, fie aerian, trebuie să continue", a spus Geoană. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010690 (s)