News Flash:

Geoana: Violenta verbala presedinte-premier este fara precedent in lumea occidentala

16 Aprilie 2014
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul PSD Mircea Geoană consideră că atmosfera extrem de violentă la nivel verbal între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este contraproductivă şi necreştinească, fiind fără precedent în lumea democratică occidentală. Pentru Mircea Geoană, schimburile de replici dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta sunt "extrem de periculoase şi de dăunătoare atmosferei generale din ţară, reputaţiei externe a României, încrederii pe care populaţia, cât o mai are, în sistemul politic şi în instituţiile din statul român".

În opinia sa, războiul politic ar trebui să înceteze pentru câteva zile, în Săptămâna Mare. "Este o spirală a violenţei verbale, care trebuie să înceteze. Şi mă alătur mesajului pe care Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, l-a făcut ieri (marţi - n.r.), un apel la calm către oamenii politici. E Săptămâna Mare până la urmă, e o săptămână în care măcar pentru câteva zile ar trebui să înceteze războiul politic. Cumpătare, echilibru, numai aşa se fac lucruri bune. Şi dacă în aceste zile sfinte nu există măcar o formă de autoreţinere, cred că societatea civilă, Biserica, toţi oamenii lucizi trebuie să le spună celor care sunt într-o astfel de situaţie că este inacceptabil, este contraproductiv şi este necreştineşte", a declarat, miercuri, la RFI, Înaltul Reprezentant al Guvernului pentru proiecte economice strategice şi de diplomaţie publică.

Întrebat dacă premierul Ponta greşeşte răspunzându-i preşedintelui Băsescu, senatorul PSD a precizat că atacurile şefului statului sunt "atât de violente", încât există "un simţ de apărare şi contraatac care există în fiecare dintre noi". "Dacă cineva te atacă atât de brutal, dacă cineva foloseşte epitete atât de virulente, evident că există o tentaţie de a răspunde", a spus Geoană. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032259 (s)