News Flash:

Taxele si impozitele locale raman neschimbate in Timisoara, fiind cele mai scazute din tara

27 Decembrie 2017
836 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara

Taxele si impozitele locale pentru timisoreni vor ramane in 2018 la aceleasi cote ca anul acesta, fiind cele mai mici din tara, dar se va aplica noua ''taxa pe paragina'', care poate ajunge la 500% fata de valoarea normala, daca proprietarii nu isi intretin corespunzator fatadele imobilelor sau terenurile, a declarat miercuri primarul Nicolae Robu. 

''Persoanele fizice si gestionarii de afaceri de pe raza municipiului Timisoara vor plati in 2018 la bugetul local tot atat cat au platit si in 2017, adica foarte putin. Fie sa aveti venituri, respectiv profituri cat mai mari si orasul sa prospere prin prosperitatea dumneavoastra'', a spus presei primarul municipiului Timisoara. 

El a reiterat ca din anul 2012, de cand a devenit primar, au scazut taxele si impozitele tot timpul, cu exceptia unora care au fost majorate prin legislatia nationala si a dat asigurari ca municipalitatea timisoreana va promova si in 2018 aceeasi fiscalitate redusa. 

Robu nu a exclus, in urma cu aproape o luna, ca odata cu aplicarea noului Cod fiscal ar fi posibile si majorari de taxe si impozite locale, pentru a acoperi deficitul la bugetul Timisoarei, necesar pentru realizarea proiectelor trecute in portofoliu, inclusiv cu finantare europeana. 

''Eu am contestat (in noul Cod fiscal, n.r.) neridicarea cotei parti din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41,75%, cat este actualmente, la 66,8%, cat ar trebui sa devina, pentru ca bugetele locale sa nu scada datorita scaderii impozitului pe venit de la 16% la 10%. Neridicarea conduce, in lipsa altor masuri compensatorii, in cazul municipiului Timisoara, la scaderea veniturilor la bugetul local cu 33 milioane euro pe an'', spunea Nicolae Robu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005684 (s)