News Flash:

Anunt de ultima ora facut de primarul Timisoarei

25 Decembrie 2017
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
robu newstm

Primarul Nicolae Robu a anunţat vineri că deşi noul cod fiscal lasă vistieria Timişoarei fără 33 de milioane de euro, necesari pentru proiectele oraşului, în perspectiva Capitalei Europene a Culturii 2021, nu se va lăsa şi va sta pe capul Guvernului până când va da bani.

Mai mult, el susţine că aşa cum a dovedit-o din 2012 de când este primar, ca liberal autentic şi partizan al fiscalităţii cât mai scăzute.

”Aşa se face că de când sunt Primar am scăzut mereu taxele şi impozitele locale, făcând din Timişoara oraşul reşedinţă de judeţ cu cea mai mică fiscalitate. Şi tot aşa se face că eu nu contest noul cod fiscal global, ci dimpotrivă, apreciez unele prevederi, cum ar fi reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Ce am contestat şi contest este neridicarea cotei părţi din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41,75%, cât este actualmente, la 66,8%, cât ar trebui să devină, pentru ca bugetele locale să nu scadă datorită scăderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor măsuri compensatorii, în cazul municipiului Timişoara, la scăderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai puţin de 33 milioane euro pe an! Scădere pur şi simplu insurmontabilă! Într-o atare situaţie, la disperare, evident că orice Primar se gândeşte la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scăderii şi anume, la creşterea taxelor şi impozitelor locale!

Ei bine, cumpănind mult asupra problemei, am decis să asum PĂSTRAREA TUTUROR TAXELOR ŞI IMPOZITELOR LOCALE PENTRU 2018 EXACT LA VALORILE DIN 2017! ŞI SĂ CONTINUI, BINEÎNŢELES, SĂ PUN PRESIUNE PE GUVERNUL HRĂPĂREŢ PSD-ISTO ALDE-IST SĂ NE DEA BANII ÎNAPOI -BANII NOŞTRI-!

Deci, stimaţi timişoreni persoane fizice şi stimaţi gestionari de afaceri pe raza municipiului Timişoara, în 2018 veţi plăti la bugetul local tot atât cât aţi plătit şi în 2017 -adică: foarte puţin!. Fie să aveţi venituri, respectiv profituri cât mai mari şi oraşul să prospere prin prosperitatea dv.!

Mergem înainte, încrezători că uniţi vom răzbi şi ne vom atinge idealurile!”, spune primarul Nicolae Robu pe facebook.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005380 (s)