News Flash:

Taxa de tranzit pentru autovehiculele cu gabarit mai mare de 7,5 tone, in Timisoara

10 Decembrie 2013
1397 Vizualizari | 0 Comentarii
Administraţia timişoreană va aplica de la 1 ianuarie 2014 taxa de tranzit pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, care traversează oraşul.

'Taxa de tranzit va intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar plata se va face prin e-banking, pe care o preferăm, pentru că este mai facilă şi pentru ei şi pentru noi, sau prin tichete pe care le vom vinde în benzinăriile amplasate la intrarea în oraş, în zonele respective', a declarat marţi Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Taxa, în cuantum de 200 de lei/vehicul a fost votată de Consiliul Local Timişoara în primăvară, în şedinţa de plen în care au fost stabilite taxele şi impozitele locale pentru anul 2014 şi va fi plătită de şoferii care vor prefera să utilizeze carosabilul în oraş în locul şoselei de centură din nordul municipiului.

Primarul nu se aşteaptă să se colecteze sume importante din aplicarea taxei de tranzit.


'Taxa este foarte limitat aplicată, doar pentru cei care nu folosesc rutele ocolitoare pe care le au la dispoziţie. Or, din păcate, Timişoara nu are prea multe astfel de trasee, astfel încât o parte dintre cei care tranzitează oraşul nu au altă alternativă şi sunt obligaţi să traverseze oraşul. Ei nu vor plăti taxa', a precizat primarul Nicolae Robu. 

El a justificat introducerea taxei prin faptul că municipalitatea a modernizat o arteră importantă din apropierea şoselei de centură cu bani doar de la bugetul local, iar dacă tirurile vor folosi acest traseu, vor distruge asfaltul. 

Actuala formă a hotărârii CL privind aplicarea taxei de tranzit este substanţial diferită de cea promovată de administraţia Ciuhandu, care percepea bani de la toate vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, care intrau în oraş, dar nu erau înmatriculate în judeţul Timiş, fiind considerată discriminatorie. Acea lege locală nu a fost aplicată niciodată, fiind considerată neconstituţională. AGERPRES

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007213 (s)