News Flash:

Tatii ar putea beneficia de 10 zile lucratoare de concediu paternal

16 Februarie 2016
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
tata cu fiica
Tatii care sunt asigurati in cadrul sistemuului asigurarilor sociale de stat ar putea avea dreptul la 10 zile lucratoare de concediu paternal platit din fondul de salarii al unitatii, potrivit unui proiect de lege adoptat, marti, de deputatii din Comisia de Munca.
Initiativa legislativa adoptata de deputatii din Comisia pentru Munca prevede ca "in cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 10 zile lucratoare".
Concediul paternal se acorda, la cerere, in primele doua luni de la nasterea copilului, in baza certificatului de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului, potrivit proiectului de lege.
Indemnizatia pentru concediu paternal se plateste integral din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
"Legea nr. 210/1999 a concediului parental a fost adoptata ca o necesitate compensatorie pentru parintii paterni, care nu beneficiaza de anumite drepturi ca si indemnizatiiile si concediile acordate pentru mame decat in situatia cand le substituie conform OUG nr. 111/2010", potrivit expunerii de motive a actului normativ.
Mediafax.ro 

tatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006706 (s)