News Flash:

Patru copii mai sunt internati la Spitalul "Marie Curie", la Terapie Intensiva

15 Februarie 2016
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
bebel
Patru copii mai sunt internati la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului "Marie Curie", doi dintre acestia fiind intubati, au comunicat luni reprezentantii spitalului.
In acest moment, patru copii mai sunt internati la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic "Marie Curie", dintre care doi sunt intubati, a declarat doctorul Radu Tabacaru.
Din cei patru pacienti, la unul s-a intrerupt dializa si la trei inca se mai face dializa peritoneala.
„Ironia sortii face ca la foarte scurt timp dupa ce s-a stins un pacient, un al doilea sa aiba o evolutie izbitor de asemanatoare, o degradare brusca, severa si violenta a starii generale, a fost intubat si resuscitat si este, in momentul de fata, ventilat de aparatele de respiratie artificiala. Am reusit sa facem o tomografie, care ne confirma faptul ca a avut o sangerare cerebrala. Incercam din rasputeri sa stabilizam situatia, insa starea lui generala, analizele nu arata deloc bine. In momentul de fata mai sunt doar doi pacienti ventilati, unul a fost detubat in decursul diminetii si este in momentul de fata stabil, nu s-a mai repetat si la el acel moment de ezitare pe parcursul weekend-ului. Noi speram ca o sa putem extuba si cel de-al doilea pacient in cursul zilei de astazi sau maine”, a declarat doctorul Tabacaru.
In ceea ce priveste simptomatologia pe care o prezinta copiii, doctorul a explicat mai in detaliu exact ce se intampla in organismul pacientilor.
"In principiu, este o toxina care produce o inflamatie a vaselor de sange, in urma careia se produc microtromboze (cheaguri microscopice de sange), care infunda vasele capilare, cu un consum al factorilor de coagulare si al trombocitelor. Sunt mici cheaguri de sange microscopice in toate organele, iar cele care se exprima cel mai puternic in cazul acestei boli este intestinul, iar boala duce la suferinta intestinala, scaun diareeic cu sange si suferinta renala", a explicat medicul. Mediafax.ro

terapie intensiva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004862 (s)