News Flash:

Tariceanu vorbeste despre legea votului prin corespondenta

26 Octombrie 2015
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu
Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca, luni, parlamentarii formatiunii vor depune o serie de amendamente la legea votului prin corespondenta, aflata in dezbatere la Camera Deputatilor.

"Am anuntat in cateva luari de pozitie anterioare ca nu sustinem aceasta formula referitoare la votul romanilor din strainatate pentru ca este o formula extrem debirocratica, de greoaie, care in loc sa aiba atuul principal de a le permite romanilor sa voteze, are exact efectul contrar. Proiectul de lege contine foarte multe prevederi care ii vor face pe cei care sunt in strainatate sa renunte la vot. 

Noi sustinem necesitatea unui mecanism cat mai simplu care sa permita unui numar cat mai mare de cetateni romani aflati in strainatate, fie ca sunt la munca, fie ca au sedere permanenta, fie ca sunt pur si simplu in trecere sa poata sa voteze in orice conditii. (...) Am pregatit un set de modificari la actuala formula care este la Camera", a afirmat Tariceanu.

Presedintele Senatului spune ca amendamentele ALDE elimina prevederilor greoaie "prin inscrierea prealabila in resedintele ambasadelor si consulatelor din strainatate a celor care doresc sa voteze cu minim sase luni inainte de data alegerilor, urmand ca MAI si MAE sa redimensioneze sectiile de votare".

votul strainatate birocratica greoaie tariceanu alde ambasadelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007630 (s)