News Flash:

La Multi Ani, militari! Astazi este Ziua Armatei Romane

25 Octombrie 2015
685 Vizualizari | 0 Comentarii
retragerwea cu torte
La 25 octombrie, este sarbatorita Ziua Armatei Romaniei. Cu aceasta ocazie, va fi arborat Drapelul national la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii. Militarii romani din teatrele de operatii sarbatoresc, prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive, la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale.

Ziua Armatei Romaniei; retragerea cu torte a unui detasament din Regimentul 30 Garda, in fata Cercului Militar National. 25 octombrie 2006 
Armata Romaniei participa cu efective la diverse misiuni internationale de combatere a terorismului, de sprijinire a pacii sau umanitare. Majoritatea lor activeaza sub egida NATO, al carei membru Romania este din 29 martie 2004.
Romania a dislocat, in iulie 2002, in Afganistan, primul batalion de infanterie format din 405 militari sub comanda Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate. De atunci, 26 de militari romani au decedat in teatrele de operatii, iar alti peste 140 au fost raniti. Primul soldat roman mort in teatrele de operatiuni din Orient a fost sublocotenentul post-mortem Valerica Leu, cazut la 12 mai 2010, iar ultimul a fost sublocotenentul post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, decedat la 30 martie 2014.
Prima actiune de lupta a Armatei Romaniei in afara granitelor nationale, de dupa Revolutia din 1989, a inceput la 8 martie 1996, alaturi de contingentele armatelor statelor membre NATO si partenere, in teatrul de operatii din Bosnia-Hertegovina, cu Batalionul 96 Geniu. In anul 2000, Armata Romaniei si-a inceput participarea la misiunea NATO KFOR din provincia Kosovo, cu personal de stat-major si, ulterior, cu subunitati specializate, de nivel de companie. Iulie 2003 a marcat inceputul contributiei militare romanesti la Operatiunea ''Iraqi Freedom''. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1068 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027580 (s)