News Flash:

Tariceanu, dupa moartea judecatorului Mustata in inchisoare: Penitenciarele nu sunt pentru exterminarea condamnatilor

10 August 2018
758 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la o emisiune TV, intrebat despre moartea fostului judecator Stan Mustata, ca „penitenciarele sunt facute care sa primeasca pe cei care sunt condamnati si isi ispasesc pedepsele, dar acest lucru presupune exterminarea lor”.
„Moartea judecatorului Stan Mustata in penitenciar, ca urmare, probabil, a lipsei de ingrijire, ca sa nu spun a relelor tratamente, dar a lipsei de ingrijire adecvata nu este primul caz. A fost si cazul lui Adamescu. Cred ca la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor trebuie acordata mai multa atentie acestor situatii limita, pentru ca penitenciarele sunt facute ca sa ii primeasca pe cei care sunt condamnati si isi ispasesc pedepsele, dar acest lucru presupune exterminarea lor. Acest caz este de o gravitate deosebita, avand in vedere ca nu e prima situatie. E un interval destul de liber de la decesul lui Adamescu, datorita lipsei de ingrijiri adecvata”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la Romania TV.
 
Judecatorul Stan Mustata a decedat, in noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit in timp ce i se facea o dializa. Magistratul, care era incarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea si din cauza unor probleme ale rinichilor.
Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a dispus efectuarea unor anchete la penitenciarele Giurgiu, Rahova si Jilava dupa moartea fostului judecator Stan Mustata.


stan mustata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)