News Flash:

Sute de amenzi pentru fumatori, la Timisoara

13 Noiembrie 2018
853 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 400 de fumatori au fost amendati anul acesta in Timisoara pentru ca si-au aprins tigarile in spatii interzise. Politistii locali i-au prins fumand in locurile de joaca pentru copii, in statiile de tramvai sau in localuri.

Oamenii legii sustin ca efectueaza in permanenta verificari pentru a vedea daca in Timisoara este respectata Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totul, in urma sesizarilor venite de la oamenii care reclama fumatul in locurile special amenajate pentru copii din parcuri, in statiile STPT sau in spatiile inchise din incinta pietelor agro-alimentare ori in scarile de bloc.

„De la inceputul acestui an au fost aplicate un numar de 418 sanctiuni pe aceasta linie unor persoane surprinse fumand in locurile amenajate pentru copii din Parcul Ion Creanga, Parcul Clabucet, in zona de flori din Piata 700, dar si in Pietele Doina si Iosefin, in statiile mijloacelor de transport in comun sau in statiile de taximetre printre care Aurelianus, Revolutiei, C. Porumbescu, Gh. Lazar, Marasti sau Huniade, precum si in alte locuri prevazute de lege. Au existat si situatii in care unele persoane au fost surprinse fumand in localuri, fara acordul angajatilor, cazuri in care s-au aplicat, de asemenea, sanctiuni, in special in zona Complexului Studentesc”, transmit reprezentantii Politiei Locale.

Potrivit legii, amenzile pentru fumat in spatiile inchise sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei pentru persoanele fizice si intre 5.000 si 10.000 de lei pentru cele juridice, cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii la a doua abatere.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006180 (s)