News Flash:

Sase moduri prin care va puteti proteja sanatatea daca lucrati la biro

25 Iulie 2018
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
birou

Potrivit medicilor, oboseala si durerea la nivelul muschilor si articulatiilor este in proportie de 75% cauzata de postura gresita la birou si de 25% de nerespectarea echilibrului dintre munca si odihna, scrie todayfacts.org. Pentru a va proteja sanatatea, specialistii fac recomandari cu privire la modul in care puteti evita astfel de probleme.

Dureri de picioare 

Nu incrucisati picioarele. Acest lucru impiedica circulatia sangelui si provoaca disconfort sub forma de amorteala si umflaturi. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa ajustati scaunul. Picioarele nu trebuie sa atarne, iar marginea scaunului nu trebuie sa apese sub genunchi. Plasati picioarele pe podea sau pe un suport special astfel incat acestea sa fie indoite la un unghi mai mare de 90 °. 

Dureri de spate 

Adancimea scaunului ar trebui sa corespunda lungimii soldului. Daca stati pe un scaun prea mare, puneti o perna pentru a va putea sprijini. În caz contrar, veti aluneca in jos si acest lucru va duce la tensiunea si durerea spatelui. ·  Scaunul ar trebui sa aiba un spatar confortabil, cu o curba naturala, astfel incat spatele sa nu aiba forma unui semn de intrebare. 

Nu va grabiti sa va schimbati pozitia daca va simtiti incomod. Lasati-va muschii sa se obisnuiasca cu postura corecta. Vor incepe sa se relaxeze, iar pozitia va deveni confortabila. 

Maini obosite 

Cand lucrati la computer, mainile sunt in tensiune constanta. Pozitia gresita poate cauza dureri sau o senzatie de amorteala. Pozitia umerilor si a antebratelor va fi corecta daca tastatura si mouse-ul sunt la nivelul cotului. Încheieturile trebuie sa fie drepte, nu intoarse in lateral. Mainile trebuie sa se indoaie la un unghi de 90° si sa stea intr-un mod relaxat pe masa. 

Dureri de gat 

Pentru a evita durerile de gat si cap, este important sa pozitionati corect monitorul. Daca este prea jos, atunci va va obliga sa va indoiti spatele. Acest lucru creste presiunea pe marginea frontala a discurilor intervertebrale si poate duce la hernie. Stati pe un scaun, inchideti-va ochii si relaxati-va. Cand ii deschideti, punctul in care ar trebui sa fie amplasat centrul ecranului va trebui sa fie chiar inaintea voastra. Daca este necesar, utilizati un suport sub monitor, astfel incat acesta sa fie la nivelul ochilor. Ecranul trebuie sa fie chiar in fata dumneavoastra, astfel incat presiunea pe gat si ochi sa fie minima. 

Ochi obositi 

Cand lucrati prea mult timp pe computer, este posibil sa va confruntati cu vedere incetosata, uscaciunea si inrosirea ochilor. Acestea vor provoca dureri de cap si iritatii.

Repozitionati monitorul. Medicii cred ca pozitia optima a centrului monitorului este la nivelul ochilor, la o distanta de aproximativ 50 centimetri de ochi. Reglati luminozitatea, contrastul si dimensiunea fontului. Este recomandat sa purtati ochelari speciali. În acest fel, ochii tai vor fi mai protejati si mai putin obositi. Nu uitati de exercitiile pentru ochi. Este recomandat sa priviti pe fereastra sau sa „scanati“ camera in fiecare ora timp de cel putin 20 de secunde. 

sursa: adevarul.ro


maini obosite ochi obositi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005958 (s)