News Flash:

SURPRIZA! Gica Popescu va fi GRATIAT! Vezi in ce conditii

31 Martie 2014
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
gica popescu
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a reiterat că, dacă va fi preşedinte, îl va graţia pe Gică Popescu şi a arătat că sunt cazuri, precum George Becali, în care, pentru interesul societăţii, ar trebui recuperat cat mai mult din prejudiciu decat menţinerea persoanei într-un penitenciar supraaglomerat. El a susţinut, a Romania TV, că preşedintele Traian Băsescu a decis să nu îl graţieze pe Becali din raţiuni strict politice şi fiindu-i frică de "talibanii cnstruiţi de macoveişti".
Preşedintele Traian Băsescu a decis, vineri, neacordarea graţierii individuale lui George Becali ca urmare a analizării dosarului de graţiere a acestuia.
In luna februarie, preşedintele Băsescu a declarat că Ministerul Justiţiei, condus de "vărul premierului", Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind graţierea lui George Becali, şeful statului amintind că Victor Ponta spunea recent că l-ar graţia pe fostul europarlamentar. Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Finanţatorul Stelei a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

În favoarea graţierii lui Gică Popescu s-au pronunţat mai multe personalităţi, dar şi oameni politici, printre careValeriu Zgonea, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta, în nume personal, existând şi o petiţie on-line în acest sens. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030798 (s)