News Flash:

Militarul mort in Afganistan este plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu. Iata mesajul presedintelui Basescu

30 Martie 2014
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Vulpoiu
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a plutonierului-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu, căzut la datorie duminică, în timpul unei misiuni de patrulă în Afganistan, menţionând că acesta şi-a servit ţara cu devotament şi curaj. "Am aflat cu durere, azi-dimineaţă, vestea încetării din viaţă a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, în timpul unei misiuni de patrulă desfăşurată duminică, 30 martie a.c, în Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi-a servit ţara cu devotament şi curaj înscriindu-se, astfel, în rândul eroilor care, cu onoare, şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional", se arată în mesajul de condoleanţe al preşedintelui Traian Băsescu, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.

Şeful statului îşi exprimă solidaritatea cu familia "eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu".

"În aceste momente de tristeţe, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi transmit sincerele mele condoleanţe. Transmit, de asemenea, multă sănătate militarilor răniţi în aceeaşi misiune de patrulă şi doresc să le asigur pe familiile acestora că militarii vor primi cele mai bune îngrijiri medicale", afirmă Băsescu. Militarul român care şi-a pierdut viaţa, duminică dimineaţă, este plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu, care avea 41 de ani, era angajat al MApN din 2001, era căsătorit şi avea un copil, informează MApN, precizând că acesta a mai participat la 6 misiuni externe, în Afganistan şi Irak.

"Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă", informează MApN.

Ministerul precizează că plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2001, era căsătorit şi avea un copil. Vulpoiu mai participat la şase misiuni externe, în Afganistan şi Irak. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1052 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041843 (s)