News Flash:

Antonescu: Traian Basescu este in continuare presedinte pentru ca Ponta a facut o suma de prostii

30 Martie 2014
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Crin Antonescu a afirmat duminica, la Pitesti, ca Traian Basescu este în continuare presedintele României fiindca "Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte”, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea sefilor de parchete si decizia CC pe tema cvorumului la referendum.
”Traian Basescu e în continuare presedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru ca domnul Ponta a facut o suma de prostii si o suma de lucruri incorecte si domnul Traian Basescu va ramâne în aceste conditii presedinte pâna în 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescuduminica, la Pitesti, în discursul sau de la Delegatia Permanenta a PNL Arges.
Crin Antonescu a spus ca unul dintre motivele pentru care Traian Basescu este în continuare presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa tina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica”.
Antonescu a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca ”s-a intervenit în plan diplomatic în forta în favoarea sa”, dar si acela ca ”la nivelul Curtii Constitutionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinta din Legea referendumului în Legea alegerilor prezidentiale si asa s-a reinterpretat cvorumul”. 
”Domnul Traian Basescu este în continuare presedintele României pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obtinut de la cetatenii români”, a mai spus Crin Antonescu.
El a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu este presedinte este acela ca premierul Victor Ponta a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete. Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca nu a avut si nu are nicio întelegere cu Traian Basescu.
”Am fost, atât în vara lui 2012 cât si în toate celelalte momente - pact de coabitare, cârdasia cu procurori, introducerea accizei chiar - am fost pe pozitii foarte ferme, chiar daca aceste pozitii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicarii unor relatii diplomatice pe care a durat foarte mult sa le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.
Liderul PNL a participat, duminica, la Pitesti, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Arges. La reuniune, au fost prezenti, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Valean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum si lideri liberali din alte judete.
 

crin antonescu traian basescu victor ponta pnl arges
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 22 queries | Mysql time :0.036959 (s)