News Flash:

SUCUL DE PATRUNJEL, un remediu minune

28 Octombrie 2016
1139 Vizualizari | 0 Comentarii
suc de urzica

Patrunjelul este o planta originara din regiunea mediteraneana a sudului Italiei, Algeria si Tunisia. Aceasta planta miraculoasa se foloseste de secole atat ca planta medicinala cu puteri de vindecare, cat si ca hrana. Patrunjelul este o planta mica, insa aportul nutritiv al acestuia este extrem de bogat.  Patrunjelul are in componenta sa mai multi nutrienti, printre care:
Vitamina A
Vitamina K
Vitamina C
Vitamina E
Vitamina B6
Vitamina B12

Calciu
Magneziu
Mangan
Potasiu
Zinc

Vitaminele, mineralele si antioxidantii regasiti in patrunjel au rol de a intarire si protectie a sistmului imunitar.  Vitamina A protejeaza suprafata ochilor mentinand-o tot timpul umeda. Atunci cand vitamina A este combinata cu alti antioxidanti poate reduce riscul de a dezvolta degenerescenta maculara cauzata de inaintarea in varsta. Alimentele bogate in betacaroten cum ar fi morcovii si spanacul sunt nemaipomenite in combinatie cu patrunjelul.
Alti carotenoizi din patrunjel, luteina si zeaxantina, sunt compusi care lucreaza din greu pentru a trata leziunile ochilor cauzate de mediul inconjurator, cum ar fi radiatiile UV. In plus, aceste doua carotenoide reduc riscul aparitiei cataractei. Luteina inhiba procesele biologice care afecteaza retina.
Patrunjelul poate fi considerat si un diuretic natural care ajuta la controlul diferitelor boli cum ar fi pietre la rinichi, infectii ale tractului urinar  si pietre la vezica biliara. Mai mult, patrunjelul prezinta proprietati anti-inflamatorii, tratand durerile de dinti, vanataile, ciupiturile de insecte si alte inflamatii, inclusiv artrita reumatoida.
Patrunjelul este mai mult decat un simplu decor pe farfurie. Componentele  sale din ulei volatil, in special myristicinul, inhiba aparitia tumorilor si protejeaza deteriorarea celulelor cauzata de oxidare. Totodata, patrunjelul mentine inima sanatoasa, oasele sanatoase si puternice si regleaza nivelul zaharului din organism ajutandu-i pe cei care sufera de diabet.

Publicitate

Sucul de patrunjel
Patrunjelul adaugat alimentatiei zilnice aduce foarte multe beneficii sanatatii! Este bine sa optati pentru patrunjel proaspat mai degraba, nu cel uscat. Un patrunjel bun este cel de un verde clar, evitati legaturile de patrunjel  ofilit, de culoare galbena. Daca aveti posibilitatea, cumparati patrunjel organic pentru a fi siguri  ca va bucurati de toate beneficiile lui fara a va face griji de eventualele pesticide. Puteti pastra patrunjelul in frigider.
Pentru a va mentine ochii sanatosi si a preveni orice afectiune a ochilor, va recomandam sucurile de mai jos:

1. Pentru o afectiune a ochiului care afecteaza partea din spate a acestora ducand la perturbari ale vederii in timpul cititului, condusului sau chiar distingerea fetelor, va recomandam urmatorul suc.
Suc recomandat: patrunjel, telina, mere, usturoi, prazm sfecla, ghimbir, morcovi, spanac, lamaie, zmeura, varza, struguri, iarba de grau.

  2. Cataracta/ Conjunctivita: cataracta se dezvolta odata cu varsta din cauza proteinei din ochi care se strange in smocuri si formeaza un nor deasupra cristalinului. Conjunctivita este o infectie cauzata de un virus sau o bacterie care face ca ochiul sa fie rosu, inflamat si iritat.
Suc recomandat: patrunjel, afine, mere, andive si telina
3. Retinopatia diabetica: o complicatie a diabetului care provoaca deteriorarea progresiva a retinei.
Suc recomandat: patrunjel, sparanghel, spanac, ghimbir, sfecla, telina, zmeura, iarba de grau, morcovi, dovleac, praz, usturoi, varza.

4. Glaucom: o afectiune care afecteaza nervul optic si se dezvolta foarte rapid in timp.
Suc recomandat: patrunjel, castraveti, ridichii, telina, zmeura, napi, varza, sfecla, mere si prune
5. Macularea degenerativa: Aceasta boala afecteaza si apoi distruge partea centrala a retinei, facand foarte dificila citirea sau sofatul. Cu timpul, tesuturile maculare se distrug gradat, iar retina nu mai poate trimite catre creier imaginile corespunzatoare.
Suc recomandat: patrunjel, mere, broccoli, ardei gras si frunze de salata.
 6. Deteriorarea vederii periferice
Suc recomandat: patrunjel, morcovi, spanac, praz, ghimbir, varza, struguri, telina, lamaie, zmeura si iarba de grau.
 7. Flocoane : un fel de separare a retinei care se manifesta prin prezenta unor puncte negre sau puncte de ceata ce par a se misca.
Suc recomandat: patrunjel, telina, pastarnac, sfecla, usturoi, mere, zmeura si morcovi

 8. Probleme ale nervului optic: deteriorarea si pierderea invelisului de protectie din jurul nervului optic care poate duce la o vedere incetosata sau chiar anumite unghiuri moarte.
Suc recomandat: patrunjel, sfecla, ghimbir, andive, morcovi, fructe de padure, varza si iarba de grau.
 9. Retinita pigmentara: o serie de boli ereditare care duc la declinul treptat al vederii.
Suc recomandat: patrunjel, praz, morcovi, sfecla, varza, usturoi, ghimbir, struguri, lamaie, zmeura, telina, mere, spanac, iarba de grau.


patrunjelul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004946 (s)