News Flash:

Liderul USR, ipoteza incendiara: 'La rotativa din mai 2023, PSD si Ciolacu nu vor prelua guvernarea'

8 Noiembrie 2022
207 Vizualizari | 0 Comentarii
Catalin Drula


Presedintele USR, Catalin Drula, a declarat, marti, ca, in opinia sa, la rotativa din luna mai de anul viitor, PSD si Marcel Ciolacu nu vor prelua sefia Executivului, pentru a nu deconta "proasta guvernare".

"Economia este intr-o franare abrupta, se pierd locuri de munca, consumul scade. (...) Intram intr-o criza economica. Socul meu este ca la PSD si la PNL, cei de la varf, stiu asta. Sa spunem ca iresponsabilitatea i-ar fi scuzat cumva, dar au bagat tara in aceasta criza economica, care va veni, cu cea mai mare tarie, la anul. E iresponsabil, nu iau deloc masuri pentru asta si singura preocupare este una politica, cine sa ia decontul, cine sa nu ia decontul crizei. De aceea, cred ca la rotativa din luna mai, PSD-ul si domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru ca este in ADN-ul PSD sa fuga de consecintele propriilor actiuni", a declarat Catalin Drula, intr-un interviu la RFI.

El a sustinut ca ambele partide, PSD si PNL, scad in sondaje, intrucat "guverneaza prost".

"Lor le e bine atat timp cat nu trebuie sa traiasca consecintele actiunilor, adica pierderi electorale. Ambele partide sunt la vale, PNL-ul mai accentuat, din punct de vedere al increderii, si e normal, nu e o chestiune de joc de culise, ci este o chestiune publica, guverneaza prost, 85% din romani cred ca tara merge intr-o directie gresita (...) PSD are o istorie de a pleca cu un an inainte de alegeri de la guvernare. Bineinteles, o sa inventeze un scenariu pentru a face asta, o sa spuna ca ei au incercat sa faca pensiile de 10 ori mai mari si sa curga lapte si miere si nu au vrut ceilalti. Gasesc o forma pentru a nu face acest decont al guvernarii", a afirmat liderul USR.

Catalin Drula a subliniat ca USR ar accepta sa intre la guvernare, in cazul ruperii coalitiei PSD-PNL, doar daca va primi postul de premier.

"Singurul scenariu inainte de alegeri il vad, daca aceasta mare coalitie (...) se rupe, intelegem ca nu pot guverna partidele care in momentul de fata au locul unu si locul doi ca numar de parlamentari. Atunci, in orice democratie este normal ca mandatul sa fie incredintat urmatorului partid, adica USR-ului, ma refer la mandatul de premier. Daca avem mandatul de premier, putem discuta despre o intrare la guvernare inainte de alegeri. Si asta nu e o conditie care vine de nicaieri, este o conditie care vine din urmatorul aspect: daca nu ai premierul intr-o guvernare, nu poti implementa politicile pe care ti le doresti, politicile economice, mai ales intr-o guvernare cu astfel de aliati, avem o experienta clara in acest domeniu. Daca se va pune aceasta problema, Romania va fi intr-un moment de criza grava. Noi nu lasam tara acolo, ne asumam, dar ne asumam din pozitia in care intelegem ca s-au dat la o parte, ca nu sunt in stare sa guverneze, si acele masuri grele, dure, munca care trebuie facuta pentru a readuce economia pe linia de plutire, la acel moment, o putem face avand premierul", a mai spus presedintele USR.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 33 queries | Mysql time :0.005365 (s)