News Flash:

Studiu: Femeile isi insala partenerii mai mult ca oricand. Iata motivul infidelitatilor

16 Octombrie 2017
919 Vizualizari | 0 Comentarii
insala
Din 1990, pana in prezent, rata femeilor casatorite care isi insala sotii a crescut cu 40%, in timp ce rata in randul barbatilor a ramas aceeasi, potrivit psihanalistei Esther Perel, relateaza CNN.
In cartea ei, „Statutul unei relatii: Regandirea infidelitatii”, Esther Perel a analizat motivul si impactul acestor infidelitati.
Ce s-a schimbat in monogamie sau viata de familie in ultimii 27 de ani? De ce atatea femei au inceput sa se simta indreptatite sa aiba un comportament care inainte era acceptat doar ca o prerogativa masculina? Acestea sunt intrebarile de la care Esther a pornit analiza.
Totul a inceput atunci cand una dintre prietenele casatorite ale cercetatoarei i-a marturisit ca a avut doua aventuri in decursul a cinci ani. La scurt timp o alta prietena casatorita i-a povestit ca „este 100% fidela sotului sau, mai putin o data pe luna, cand iese in oras cu colegii de munca”.
„Ceea ce m-a surprins, nu este faptul ca ele erau infidele, ci ca aproape toate descriau intr-un mod nonsalant aventurile extramaritale. Era deceptie, dar nu prea erau urme de rusine.”
„Deseori, femeile isi iubeau sotii dar simteau ca nevoile lor fundamentale (sexuale, emotionale, psihologice) nu erau satisfacute in mariaj.Unele chiar se intrebau daca sotii lor stiu de infidelitati si aleg sa le ignore”.
Esther povesteste cum una dintre prietenele ei i-a spus ca este mai atenta cu sotul ei atunci cand are relatii extraconjucale, ea fiind mai rabdatoare si mai prietenoasa cu sotul. Infidelitatea era astfel descrisa ca un act de subversiv, un protest impotriva unei institutii pe care ele au inceput sa-l vada ca sufocant sau asupritor.
O generatie mai in varsta ar fi ales divortul in aceste situatii, dar acum tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse sa abandoneze mariajul si familiile pe care le-au construit in ani de zile. Pe de alta parte, nu isi doreau sa suporte stigmatul unei casnicii „deschise”.
Aceste femei apelau la infidelitate nu ca la o modalitate de strica o canicie, ci ca o modalitate de a ramane in ea.
Intr-o alta carte despre infidelitate care va fi publicata in noiembrie, sociologul Alicia Walker prezinta teoria conform careia infidelitatea in randul femeilor vine ca schimbare a rolurilor traditionale ocupate in cadrul familiei.
Alicia Walker a efectuat un studiu care viza 40 de femei casatorite care au avut relatii extraconjugale cu ajutorul unui site de dating.
Desi, cel mai probabil pare ca o femeie face astfel de gesturi din dorinta de a scapa de o casnicie nefericita, studiul scoate la iveala ca nu acesta e motivul. Multe dintre femeile intervievate aveau un mariaj functional, aveau prieteni comuni, aveau copii pe care ii cresteau impreuna.
Dar in acelasi timp, ele simteau viata de sotie, ca fiind una plictisitoare, cu multe constrangeri si erau deranjate de volumul de munca mare care era depus in mentinerea stilului de viata a intregii familii.
„Inegalitatea este un factor foarte enervant, asa ca deseori am o dispozitie proasta cand sotul meu este prin preajma”, a declarat o femeie chestionata. Alta a spus ca in timp ce sotul ei este un adult competent in lume, acasa este „un alt copil” dupa care trebuie sa stranga.
Alte femei au exprimat pareri similare. „ Eu fac cumparaturi si gatesc, sotul spala vasele si duce gunoiul”, a adaugat alta.
„Sotul meu sta in casa toata ziua, iar eu initiez si planific aproape toate activitatile sociale”. O participanta la studiu a spus ca e ca si cum „ femeia tine pulsul caminului”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006140 (s)