News Flash:

Stolojan: Cooperarea cu un PNL fara Antonescu e posibila, acesta va disparea din politica

28 Martie 2014
1263 Vizualizari | 0 Comentarii
stolojan
Europarlamentarul Theodor Stolojan a declarat, vineri, ca este dispus sa coopereze cu PNL, daca acesta nu va mai fi condus de Crin Antonescu, apreciind ca actualul presedinte al PNL va disparea de pe scena politica dupa alegerile europene din 25 mai. Întrebat, dupa o dezbatere a IPP pe tema europarlamentarelor, cum vede unificarea dreptei, Stolojan a precizat ca pozitia PDL este "foarte limpede", de negocieri, dupa alegerile europene, "cu toate partidele care se considera de centru-dreapta, de dreapta exact în vederea ajungerii la un candidat unic pe partea dreapta pentru presedintie".
Referitor la Catalin Predoiu, Stojolan a declarat ca, "deocamdata, fata de ceea ce s-a anuntat pe partea dreapta, este candidatul cu sansele cele mai mari pentru a deveni presedintele României".

Acesta a mai spus ca Predoiu a avut, înainte de a deveni om politic, "o cariera de succes ca avocat într-o firma profesionista", în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, a fost "un rebut ca profesor de istorie". "Tin minte ca a fost odata publicata o fisa de evaluare a muncii sale ca profesor de istorie si era de tot râsul", a explicat Theodor Stolojan.

Totodata, în opinia sa, candidatul PDL a facut "lucruri extrem de importante pentru România" ca ministru al Justitiei, dând ca exemplu pregatirea si modernizarea Codului Penal, a Codului Civil si a celor de procedura, pe când Crin Antonescu este "un om care da foarte mult, si uneori bine, din gura".

Întrebat daca vede posibila o alianta a PDL cu PNL, Stolojan a subliniat ca este "complicat" deoarece Antonescu a participat la o serie de actiuni antidemocratice, precum încercarea de lovitura de stat din iunie 2012, din cauza careia s-a ratat aderarea la Schengen, si tentativa de a crea o superimunitate în decembrie 2013.

"Cu dânsul este complicat (realizarea unei aliante - n.r.), dar nu va mai fi pentru ca PNL, din pacate, este pe o panta descendenta, nu ascendenta, si dânsul a declarat public ca, daca PNL nu va obtine undeva în jur de 20%, el va demisiona. Noi credem ca acest lucru se va întâmpla", a mai spus Theodor Stolojan.

Acesta a mai precizat ca PNL este un partid "cu multe pete dalmatiene de dat jos", amintind de vicesedintii PNL care sunt fie condamnati la închisoare, sau cu suspendare, fie în diferite anchete penale.

Stolojan l-a acuzat pe Antonescu care a distrus încrederea pe care foarte multi oameni din partid o merita. "Nici ala care a plecat nu-i mai breaz, Tariceanu. Ala este autorul moral al dezastrului economic al României, al dezechilibrelor majore pe care le-a tolerat în perioada 2007-2008", a punctat Stolojan.

Întrebat daca este dispus sa colaboreze cu unPNL condus de orice altcineva în afara de Antonescu, europarlamentarul a raspuns: "Categoric. Dânsul va disparea, cred, din viata politica". Mediafax.ro

pnl crin antonescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046963 (s)