News Flash:

Steaua forteaza calificarea in primavara Europa League, in Danemarca

27 Noiembrie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Steaua Bucuresti va disputa in aceasta seara poate cel mai important meci al toamnei. In etapa a cincea a Grupei J din Europa League, de la ora 20.00 (Digi Sport 1 si Dolce Sport 1), Steaua trebuie sa invinga la Aalborg pentru a fi siguri de calificarea in primavara europeana. 

Aalborg are doar varianta victoriei în meciul de acasa cu Steaua, pentru a mai spera la calificarea în primavara europeana. Chiar daca au început dezastruos în grupa (0-6 cu Steaua), danezii au obtinut doua victorii, cu Rio Ave si Dinamo Kiev, reintrând în carti pentru locul 2. Echipa antrenata de Kent Nielsen are un parcurs slab în campionat, fiind dupa 15 etape abia pe pozitia 5 în clasament, la 16 puncte de lidera FC Midtjylland. Campionii Danemarcei vor fi foarte motivati în partida de astazi, pentru ca doar printr-o victorie pot salva acest final de an. Steaua Bucuresti a obtinut un egal norocos la Vila do Conde, 2-2 cu Rio Ave si, pentru a depinde doar de ea, ar avea nevoie de un succes la Aalborg. Si un meci egal ar fi bun, cu conditia ca în ultima etapa sa o învinga acasa pe Dinamo Kiev, sau Aalborg sa nu învinga în Portugalia. Formatia antrenata de Costel Gâlca este într-o forma buna, având 3 victorii consecutive în campionat, unde are 5 puncte avans fata de ocupanta locului 2. Va fi un meci foarte interesant, pentru ca echipa care va reusi sa câstige va face un pas important sau decisiv pentru turul urmator. Oaspetii au experienta mai mare în Cupele Europene si un lot mai valoros, dar gazdele au demonstrat în partida cu ucrainenii lui Serhiy Rebrov ca daca prind o zi buna pot sa bata pe oricine. Echipa antrenata de Kent Nielsen nu va putea conta pe Jakob Ahlmann si Lukas Spalvis, care sunt accidentati. "Cu Aalborg sper ca jucatorii sa fie mai proaspeti. Nu am fortat prea mult cu FC Brasov, nu am stat într-un presing avansat tot timpul, pentru ca jucatorii s-au gândit si la meciul din Danemarca. Jucatorii au facut o jumatate, hai sa spunem, pâna acuma, foarte buna, si de aceea sunt si cautati si de alte echipe. Eu imi doresc din tot sufletul sa ramâna toti, pentru ca sunt jucatori foarte buni si cu siguranta, daca ar ramâne, nivelul ar fi cu totul altul anul care vine", a declarat antrenorul Costel Galca.

Echipa antrenata de Constantin Gâlca nu va putea conta pe Lukasz Szukala si Andrei Prepelita, ambii fiind suspendati pentru cumul de cartonase galbene. Au ramas acasa si Gabriel Iancu cu Raul Rusescu, care sunt accidentati, urmând a reveni dupa pauza de iarna. Cristian Tanase a fost integralist în meciul cu FC Brasov, dar a avut probleme la tendon. Echipa medicala da asigurari ca "decarul" va fi apt de joc pentru întâlnirea cu danezii. "Tanase se resimte putin si sper sa fie apt cu Aalborg", a spus Gâlca. Mijlocasul a mai avut probleme medicale si la echipa nationala, unde s-a accidentat în minutul 58 al meciului cu Irlanda de Nord si a ratat amicalul cu Danemarca.

Tot astazi, dar de la ora 22.05 (Digi Sport, Dolce Sport), in Grupa D, Astra Giurgiu va juca in compania formatiei Dinamo Zagreb, intr-o partida in care giurgiuvenii nu mai au nicio sansa de calificare mai departe. In aceasta grupa, Red Bull Salzburg ocupa primul loc in clasament, cu 10 puncte, urmata de Celtig Glasgow, cu 8 puncte si de Dinamo Zagreb, cu 3 puncte. Pe ultimul loc in ierarhia la zi este clasata formatia Astra Giurgiu, cu 1 punct.

Echipe probabile

Aalborg: Larsen - Dalsgaard, K. E. Petersen, Thelander, Gorter - Wichmann, Wurtz, Risgard, Thomsen - A. Jacobsen, Enevoldsen. Antrenor: Kent Nielsen
Steaua: Arlauskis - Papp, Luchin, Varela, L. Filip - Bourceanu, Sânmartean - Ad. Popa, Chipciu, Tanase - Keseru. Antrenor: Constantin Gâlca.

Clasament Grupa J

1. Dinamo Kiev     4     3     0     1     8-4     4     9p
2. Steaua Bucuresti     4     2     1     1     11-6     5     7p
3. Aalborg BK     4     2     0     2     4-8     -4     6p
4. Rio Ave FC     4     0     1     3     3-8     -5     1p

Ultima etapa (11 decembrie): Steaua - Dinamo Kiev, RIO Ave - Aalborg

sursa: Sport.bzi.ro 

steaua bucuresti europa league aalborg primavara europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007702 (s)