News Flash:

CUTREMUR in Liga I. Seful unei echipe care trage la titlu, ridicat de mascati

25 Noiembrie 2014
1671 Vizualizari | 0 Comentarii
Perchezitii la administratori ai FC Petrolul, suspectati de evaziune de 15,4 milioane de euro. Directorul general al clubului si fratii Capra, principalii actionari, ridicati de DIICOT
Procurorii DIICOT fac, marti, 25 de perchezitii la membrii unei grupari suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, in acest dosar fiind vizati si administratori ai FC Petrolul, cei care ar fi initiat aceasta grupare infractionala.
Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, Marius Bucuroiu, si fratii Daniel si Nicole Capra, toti trei actionari ai clubului, au fost ridicati de procurorii DIICOT Ploiesti si dusi la audieri, in dosarul privind gruparea suspectata de evaziune, cu prejudiciu de 15 milioane de euro.
Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti i-au ridicat, marti, pe principalii actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, fratii Daniel si Nicolae Capra si pe directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care detine de asemenea actiuni in club, la ora transmiterii acestei stiri ei fiind audiati la sediul DIICOT Ploiesti.
Seful DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cei trei au calitatea de suspecti in acest dosar, fiind acuzati de constituire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.
Potrivit lui Botnaru, in acest dosar, in care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecti. Printre acestea se numara si sotiile lui Daniel Capra si Nicolae Capra, despre care procurorii sustin ca detin societati comerciale prin care ar fi fost derulate operatiuni financiare fictive. Cele doua se afla la sediul DIICOT Ploiesti, unde au loc audierile in acest dosar si unde ar urma sa fie duse si alte persoane suspectate in acest caz.
Fratii Daniel si Nicolae Capra sunt principalii actionari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiesti, facand parte si din Consiliul de Administratie al clubului - Daniel Capra ca presedinte, iar Nicolae Capra ca membru. Din Consiliul de Administratie al FC Petrolul Ploiesti mai face parte, ca membru, si directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este si el actionar.
Conform procurorilor, faptele cercetate in acest dosar deschis de DIICOT au avut loc incepand cu anul 2012, an in care, in luna februarie, omul de afaceri Daniel Capra a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiesti, care apartinea, in documente, Societatii Comerciale ”F.C. Petrolul Ploiesti” SA, detinuta, ca actionar majoritar, de Federatia Sindicatelor Libere din Petrol si la care erau actionari, cu cite o actiune, si Liviu Luca, Florin Bercea si Eduard Alexandru. Societatea era sustinuta in cea mai mare parte din bani publici proveniti de la bugetul municipiului Ploiesti. MEDIAFAX.ro

diicot procurorii diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006464 (s)