News Flash:

Spitalul Judetean din Timisoara va avea un Centru de Recuperare Motorie in Lovrin. Ce presupune investitia CJT

26 Mai 2022
485 Vizualizari | 0 Comentarii
recuperare

 

Consiliul Judetean Timis va profita de faptul ca la Lovrin exista apa geo-termala si va construi acolo un Centru de Recuperare Motorie. Acesta va apartine de Spitalul Judetean din Timisoara.
 

 
Pacientii care au nevoie de recuperare medicala pentru afectiuni reumatologice, post-traumatice si ortopedice vor avea parte de beneficiile apei geo-termale din comuna Lovrin.

Consilierii judeteni au aprobat miercuri proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate si a principalilor indicatori tehnico-economici ai proiectului de investitie publica „Sectie externa de recuperare medicala ortopedie si traumatologie (balneofiziokineto terapie) in comuna Lovrin judetul Timis”.

Este vorba despre o sectie externa a Spitalului Judetean Timisoara, aflat in administrarea Consiliului Judetean Timis.

Imobilul va avea trei etaje si va fi ridicat in zona centrala a comunei Lovrin.

„Centrul de Recuperare Motorie de la Lovrin vine in sprijinul celor care au sechele traumatolgice, in urma unor traumatisme, accidente sau dupa operatii ori anumite afectiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Oamenii nu pot sta in spital dupa operatie sau dupa astfel de boli si trebuie sa urmeze o ingrijire specifica. Acesta, in momentul de fata, se realizeaza in cabinete private sau la domiciliu. E nevoie de un astfel de centru pentru a grabi recuperarea acestor pacienti si pentru a curma suferinta care altfel poate sa fie mult mai lunga. Am aprobat studiul de fezabilitate urmand sa trecem la faza de proiect tehnic si executie a acestei investitii”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

La parterul cladirii va fi amenajat un restaurant, cabinetele de consultatie si zona de triaj.

Potrivit proiectului, zona de tratament va include servicii de recuperare medicala, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apa geotermala, kinetoterapie, hidroterapie si masoterapie. Vor mai fi disponibile tratamente de pneumoterapie si psihoterapie.

La Centrul de Recuperare Motorie din comuna Lovrin vor exista 21 de saloane cu 43 de paturi, iar in exterior va fi construita o piscina cu acoperis retractabil din sticla.

Valoarea investitiei se ridica la 43,2 milioane de lei, iar lucrarile vor dura doi ani.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1860 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005728 (s)