News Flash:

Spitalul Judetean Arad, reabilitat si modernizat inaintea verificarilor comisiei de acreditare

6 Iunie 2016
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arad2
Presedintele interimar al Consiliului Judetean (CJ) Arad, Adrian Tolea, a vizitat, vineri, sectii ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) pentru a vedea care este stadiul lucrarilor de modernizare, reabilitare si igienizare a unitatii medicale, in conditiile in care, saptamana viitoare, o comisie de acreditare va verifica spitalul. 
"Consider ca indeplinim standardele necesare obtinerii acreditarii ca Spital Clinic Judetean de Urgenta, dar decizia finala va apartine oricum comisiei", a afirmat presedinte interimar al CJ Arad. 
La Sectia Pediatrie I au avut loc lucrari de reparatii si modernizare, fiind achizitionat mobilier medical nou, iar saloanele si grupurile sanitare dotate cu accesoriile necesare. Lucrari sunt in derulare si la sectia Pediatrie II, unde au fost reabilitate grupurile sanitare, inlocuita tamplaria si schimbate inclusiv separatoarele dintre saloane, pentru a spori confortul copiilor si al mamelor. 
"Lucrarile s-au putut realiza prin efortul comun al CJ Arad, al SCJU, dar si al aradenilor. O implicare deosebita in atragerea de donatii si voluntariat au avut Politia Locala si Centrul de Excelenta care, prin proiectul 'Cutia cu Monede', au reusit sa stranga aproximativ 12.000 de euro de la aradeni. De asemenea, Rotaract, Fundatia Dalia, Cetatea Voluntarilor si Multicutural Foundation au donat sume importante pentru reabilitarea celor doua sectii de Pediatrie", a mentionat Adrian Tolea. 
Si in sectia de Ortopedie au fost reabilitate saloanele, Tolea sustinand ca "se impunea modernizarea acestei sectii, atat pentru a oferi siguranta pacientilor si personalului medical si, desigur, ca spitalul sa poata fi acreditat". 
CJ Arad a alocat in 2016 suma de 323.000 de lei pentru o serie de investitii si la sectiile ORL si Oftalmologie. 
"In ultima perioada s-a muncit intr-un ritm intens, cu eforturi sustinute din partea tuturor, pentru ca sa finalizam lucrarile ce ni le-am propus, pentru a putea oferi conditii mult mai bune pentru desfasurarea activitatii in spital. Nu inseamna insa ca odata cu vizita pentru acreditare, lucrarile se vor incheia, pentru ca mai avem multe de facut, in primul rand sa rezolvam locatiile pentru sectiile cu mari probleme. Ma refer la sectiile de Boli Infectioase, Pneumoftiziologie si Maternitatea, care au nevoie de locatii noi", a declarat, la randul sau, managerul SCJU Arad, Mirandolina Prisca. 
Din anul 2011, de la preluarea SCJU de catre CJ Arad, administratia judeteana a investit in domeniul medical peste 15 milioane de euro. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004916 (s)