News Flash:

Descinderi in Timis si alte trei judete la o grupare de evazionisti, prejudiciul – 4 milioane de euro

3 Iunie 2016
946 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie1 1
Politistii efectueaza 20 de perchezitii in judetele Timis, Bihor, Mehedinti si Dolj pentru destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala, condusa de omul de afaceri arab Waari Ghesan, prejudiciul ridicandu-se la circa patru milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX
Politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, insotiti de jandarmi, au descins, joi dimineata, la 20 de adrese din judetele Timis, Bihor, Mehedinti si Dolj, la locuintele unor persoane si la sediul unei firme, perchezitiile fiind parte intr-un dosar de evaziune fiscala, prejudiciul adus statului roman estimat de anchetatori ridicandu-se la circa patru milioane de euro.
Potrivit anchetatorilor, liderul gruparii ar fi omul de afaceri Waari Ghesan, a carui locuinta din Timisoara este perchezitionata la ora transmiterii acestei stiri. Acesta, impreuna cu alti suspecti, ar fi organizat o grupare de evaziune fiscala care intrase in diverse domenii, de la tranzactii fictive cu materiale de constructii, pana la vanzarea de zahar cumparat de pe piata neagra sau prestari de servicii fictive catre alte firme.
La finalul perchezitiilor, la audieri vor fi duse 19 persoane, printre care si liderul gruparii.
Waari Ghesan este un cunoscut om de afaceri din Banat, cel care printr-o firma, vizata acum de anchetatori, a infiintat in judetul Timis, in anul 2002, primele magazine de tip economat. Aceste magazine aveau ca obiect de activitate vanzarea cu amanuntul a produselor de baza la un pret cu cel putin 10 la suta mai mic fata de pretul mediu stabilit in fiecare unitate administrativ-teritoriala. Pana la finele anului 2003, in Timis existau 30 de magazine de acest tip detinute de aceasta firma. Presa de atunci relata ca infiintarea acestor magazine s-a facut fara ca reprezentantii Consiliului Judetean Timis sa fi organizat o licitatie, iar acestea vindeau si alte produse in afara de cele de baza, asa cum era stipulat in lege, cum ar fi sucuri produse de firma.
Waari Ghesan mai este cunoscut si pentru faptul ca se afla intr-o relatie cu Oana Cornu, fosta sotie a omului de afaceri Georgica Cornu, descinderile de joi avand loc in casa acesteia unde cei doi locuiesc in prezent.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006626 (s)