News Flash:

Sotia lui Condrea si un fost partener de afaceri, la DNA

2 Iunie 2016
867 Vizualizari | 0 Comentarii
condrea
Sotia lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, si fostul partener de afaceri al acestuia, Miron Panaitescu, au ajuns joi dimineata la DNA pentru a fi audiati intr-un dosar de coruptie.
In acelasi dosar a fost citat si fratele Ulianei Ochinciuc.
Tot la DNA se afla si directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu. Ea este anchetata de Parchetul General in arest la domiciliu in dosarul Hexi Pharma pentru savarsirea a 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.
"Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro', se arata intr-un comunicat al Parchetului General transmis in 28 mai.
Potrivit comunicatului citat, prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate se cifreaza la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 — aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare.
"Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a relevat faptul ca inculpata Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere si coordonare a departamentului de vanzari al Hexi Pharma si asigurarea vanzarii catre mai multe unitati sanitare a unor produse neconforme, a impiedicat in intervalul mentionat luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli", au constatat procurorii.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 33 queries | Mysql time :0.048541 (s)