News Flash:

Spectacol de gala la Pestera de la Romanesti. Mii de melomani au asistat duminica la concert

21 Octombrie 2013
1380 Vizualizari | 0 Comentarii

Mii de melomani au asistat, duminica, la cea de-a XXIX-a editie a speoconcertului din Pestera de la Romanesti, unde au rasunat acorduri ale marilor clasici Ceaikovski, Mozart, Dvorak, Bartholdy si, în premiera, a banateanului Tiberiu Brediceanu.

'Am marcat, astfel, cei 29 de ani de speoconcerte unice în Romania. Anul acesta a fost un concert vesel, în care au cantat Filarmonica Banatul si orchestra Facultatii de Muzica. Pentru anul viitor, cand evenimentul va împlini 30 de ani, pregatim un mare concert si vom fi sprijiniti de Agentia de Dezvoltare a Regiunii Vest', a declarat pentru AGERPRES Ioan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul din Timisoara.

Publicul a ascultat fermecat piesele clasice, în acordul instrumentelor manuite de la pupitrul dirijoral de maestrul Peter Oshanitzky.

Fiecare toamna este marcata de acest eveniment la Timisoara, care reuseste sa adune, pentru doua ore, mii de melomani, alaturi de invitati speciali de peste hotare, care apreciaza calitatea acusticii acestei scene vii.

Pestera de la Romanesti este singura din tara si una dintre putinele din Europa în care au loc concerte simfonice, de rock, jazz, blues sau muzica electronica, în fiecare prima duminica din luna octombrie. Anul acesta, organizatorii au crezut ca vremea va fi la fel de calduroasa ca si în ultimii ani si au fixat evenimentul pe data de 20 octombrie pentru a nu deranja populatia de lilieci ce se adaposteste în pestera în perioada de împerechere.

In aceasta pestera sunt, zi si noapte, pe tot parcursul anului, 14 grade Celsius si multa umezeala. Din aceasta cauza, dar si pentru a nu perturba habitatul liliecilor, concertele nu dureaza mai mult de o ora, maximum doua ore.

Ca în fiecare an, actuala editie a speoconcertului a fost organizata de Fundatia Academica Culturala Timisoara si de Filarmonica 'Banatul', alaturi de Asociatia 'Speotimis', Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local Timisoara si Primaria Tomesti.


ioan garboni peter oshanitzky
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008443 (s)