News Flash:

Pestera de la Romanesti isi asteapta publicul cu noi concerte

19 Octombrie 2013
1331 Vizualizari | 0 Comentarii

O nouă ediție a celui mai longeviv serial de evenimente muzicale speologice de pe glob, concertul din Peștera Romanești, va fi găzduită în insolita sală naturală de audiții din apropierea Mănăstirii ”Izvorul lui Miron” din județul Timiș duminică, de la ora 13.

Organizat de asociația „Speotimiș”, Fundația Academică Culturală și Filarmonica ”Banatul” din Timișoara, sub egida Consiliului Județean Timiș, Consiliului Municipal Timișoara și Primăriei Tomești, concertul va fi susținut de orchestra filarmonică timișoreană, sub bagheta maestrului Peter Oschanitzky și va aborda un repertoriu care include lucrări reprezentative din operele compozitorilor W. A. Mozart. A. Dvorak, E. Grieg, P. I. Ceaikovski, N. Rosso, F. Mendelssohn-Bartholdy și Tiberiu Brediceanu.

Iși vor mai da concursul soprana Bianca Mihăescu și trompetistul Corneliu Meici. Intrarea publicului este liberă, transportul pană la stația de autobuz din satul Romanești fiind asigurat pe cont propriu.

Ediția din acest an este cea de-a XXIX-a, fiind de consemnat faptul că Peștera Romanești - care a intrat în circuitul științific prin explorările începute de speologi profesioniști în 1872 - a fost locuită în regim de refugiu încă din neolitic.

Concertul de la peștera Romanești va fi precedat și de un alt cadou pregătit de Filarmonica ”Banatul”, de această dată pentru melomanii timișoreni care nu se pot deplasa pană în inima Munților Poiana Ruscă.

Maine, de la ora 19, la Sala Capitol va avea loc un concert-medalion Wolfgang Amadeus Mozart, oferit gratuit timișorenilor de instituția-gazdă și de dr. Reinhard Niemann din Elveția.

Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului german Horst-Hans Backer, solistă fiind pianista Ekaterina Litvintseva.

 


rneliu meici ekaterina litvintseva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005294 (s)