News Flash:

Solutii simple care previn bataturile cauzate de pantofi

22 Aprilie 2014
1441 Vizualizari | 0 Comentarii
Usucă-ţi picioarele
Pielea umedă amplifică frecarea de pantofi, cauzand bătături şi băşici serioase. Presară puţină pudră de talc sau amidon de porumb pe picioare şi în pantofi pentru a absorbi umezeala şi a-ţi menţine picioarele uscate întreaga zi, evitand astfel rănile cauzate de frecare.
Pedichiură perfectă
Indepărtează pielea uscată de la nivelul călcaielor şi păstrează-ţi unghiile de la picioare cat mai scurte pentru a preveni apariţia bătăturilor.
Unghiile mai lungi la picioare se freacă de pantofi provocand dureri şi încarnarea colţurilor, problemă care poate duce la apariţia infecţiilor. De asemenea, unghia poate atinge degetele învecinate, cauzand apariţia bătăturilor sau a rănilor.
Acţionează din prima clipă
De obicei, senzaţia că pantofii "te bat" apare chiar din primele minute de purtare. Iar ca să previi formarea băşicilor dureroase, aplică plasturi în zonele în care simţi că pantofii se freacă puternic de piele. 
Alege cu grijă pantofii
Este foarte important să-ţi cumperi pantofi de calitate, care se adaptează formei piciorului tău  pe măsură ce îi porţi. Pielea este evident materialul perfect pentru asta. De asemenea, ai grijă la cusăturile interioare, în special la cele plasate deasupra călcaiului. Ar trebui să fie cat mai fine sau de preferat să nu existe cusături în această zonă sensibilă. Şi cusăturile pe lat, deasupra zonei degetelor, ar trebui evitate, pentru că nu permit pantofilor să se "lase" în acest punct de maximă presiune. 
Alege şosetele potrivite
Uneori este posibil ca şosetele să fie cele care îţi provoacă neplăceri la mers, nu pantofii. Ai grijă să alegi şosete fără cusături sau unele care au cusături discrete. Locurile în care pot apărea băşici cauzate de şosete sunt degetele, în special zona degetului mic şi a degetului mare.

Lărgeşte pantofii
Pantofii noi sunt de obicei vinovaţi pentru apariţia băşicilor şi bătăturilor, mai ales dacă sunt meniţi să fie purtaţi fără şosete. Dacă pantofii tăi cei noi sunt puţin prea stranşi, încearcă acest truc: încălzeşte cu foehnul o pereche de şosete timp de cateva minute. După ce s-au încălzit bine, pune-le în picioare şi încalţă-te cu pantofii. Mergi cateva minute prin casă cu pantofii. Căldura îi va dilata şi pantofii vor deveni mai comozi. Funcţionează cel mai bine în cazul balerinilor şi al platformelor.

Foloseşte deodorant sau cremă
Dacă ai o pereche de pantofi care îţi provoacă mereu bătături în acelaşi loc (deasupra călcaiului sau la degete), aplică deodorant transparent sau cremă în locul respectiv. In acest fel creezi un strat protector la nivelul pielii şi reduci frecarea, care este vinovată pentru apariţia băşicilor. 

solutii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1464 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047078 (s)