News Flash:

Societate membra a Tiriac Holding, amendata pentru neprotejarea unei cladiri-monument istoric

17 Octombrie 2013
1348 Vizualizari | 0 Comentarii

O societate comerciala, membra a Tiriac Holding, a fost amendata de Primaria Timisoarei cu 8 mii de lei pentru neprotejarea unei cladiri cu valoare de monument istoric, care se afla în proprietatea omului de afaceri.

'Proprietarii cladirilor declarate monumente istorice trebuie sa respecte legea si sa ia masuri pentru protejarea patrimoniului. Somatiile si amenzile date de Primarie si de Politie în ultima perioada încep sa dea rezultate. Societatea Goldale Real Estate - membra a Tiriac Holding - proprietara terenului pe care se afla cladirile fostului Abator, a fost amendata cu 8 mii de lei pentru încalcarea Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, a declarat miercuri viceprimarul Traian Stoia.

Firma a mai fost amendata, de asemenea pentru nerespectarea autorizatiei de construire emisa de Primaria Municipiului Timisoara, în anul 2008, si a carei valabilitate a expirat, fara ca societatea sa solicite o alta noua.

Primaria a dispus, conform legii, punerea în siguranta în regim de urgenta a monumentului istoric si obtinerea autorizatiei de construire în regim de urgenta pentru reabilitarea cladirilor existente în ansamblul monumentului istoric Abator, pana la data de 16 ianuarie 2014.

De asemenea, pana la data respectiva trebuie realizata si igienizarea celor 5 ha de teren aferent constructiilor.

'Reprezentantii Goldale Real Estate sunt primii care au înteles importanta demersului initiat de Primaria Timisoara cu privire la protejarea patrimoniului istoric. Este un prim pas. Asteptam cu interes punerea în opera a obligatiilor asumate în procesul verbal si salvarea unui monument important pentru istoria Timisoarei', a explicat Stoia.

Abatorul Orasenesc al Timisoarei a fost construit între anii 1904-1905, dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely. La acea vreme, autoritatile locale i-au încredintat celui care a fost primul arhitect-sef al orasului de pe Bega proiectarea unui abator modern. Abatorul si-a încetat activitatea în 1989, iar din 1992 a fost lasat în paragina. Astazi figureaza pe Lista Monumentelor Istorice si este considerat una dintre cladirile urbane reprezentative din Timisoara. AGERPRES


tiriac holding timisoarei explicat stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004570 (s)