News Flash:

SOCANT! Romania este principalul focar de infectie cu pojar din Europa. Peste 3.700 de cazuri si 17 morti pana in prezent

5 Aprilie 2017
872 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola2
Peste 500 de cazuri de rujeola au fost raportate in Europa in luna ianuarie 2017, iar pana in prezent numarul a crescut simtitor. Cele mai mari focare de pojar sunt in Romania si Italia.
Cele mai mari focare de pojar din Europa se afla in Romania si Italia, conform unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), informeaza descopera.ro.
In Romania au fost raportate peste 3.400 cazuri de rujeola si 17 morti din ianuarie 2016 pana pe 10 martie 2017. Majoritatea cazurilor au aparut in zonele in care imunizarea este extrem de mica. Conform acestui raport, cele trei genotipuri de rujeola au inceput sa se raspandeasca in Romania din luna ianuarie 2016, nefiind prezente pe teritoriul tarii anterior. In urma analizelor de laborator si a testelor epidemiologice, expertii vor identifica originile infectiei.
Rata vaccinarii din Romania a scazut drastic in ultimii ani, in mare parte din cauza unor activisti care militeaza pentru interzicerea vaccinurilor.
Italia se afla locul doi ca rata a infectiilor cu pojar, nivelul vaccinarii a scazut in ultima perioada sub pragul de 95%, impus de catre OMS.
Pojarul este un virus extrem de contagioas  care poate provoca boli grave. Deoarece virusul este endemic se poate raspandi in majoritatea zonelor de pe glob chiar daca acestea au eliminat boala din randul populatiei. Orice persoana nevaccinata indiferent de varsta poate contracta boala. OMS a sfatuit autoritatile pentru sanatate din fiecare tara sa implementeze masurile de vaccinare pentru evitarea unei epidemii grave. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005758 (s)