Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) spune ca elevii care nu vor opta pentru frecventarea orei de religie pot ramane nesupravegheati, iar unii profesori de religie si-ar pierde astfel locul de munca la jumatatea anului scolar.
"Modificarile care au loc in timpul anului scolar dau peste cap sistemul de invatamant. Nu intamplator a fost introdus in Legea Educatiei Nationale un articol conform caruia orice modificare intra in vigoare la inceputul anului scolar", spune presedintele FSLI Simion Hancescu, intr-un comunicat, referindu-se la faptul ca decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie devine executorie pe 9 martie.
Conducerea FSLI este de parere ca parlamentarii din cele doua comisii de invatamant, din Senat si Camera Deputatilor, impreuna cu reprezentantii Ministerului Educatiei, trebuie sa gaseasca o solutie aplicabila pana la finalul acestui an scolar si una care sa reglementeze statutul orei de religie incepand cu anul scolar 2015 - 2016.
Totodata, legiuitorul ar trebui sa reglementeze ce se intampla cu elevii care nu opteaza pentru ora de religie, in timp ce colegii lor participa la acest curs, mai spune Hancescu, citat in comunicat.
Comentarii (1)