News Flash:

Sindicatele din administratie cer discutii cu Guvernul pe Legea salarizarii si ameninta cu proteste

12 Aprilie 2017
885 Vizualizari | 0 Comentarii
sindicalisti oradea1
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) cere intalniri cu Guvernul pe proiectul legii salarizarii si ameninta cu proteste si blocarea activitatii, pe motiv ca prin proiect se incearca politizarea administratiei publice locale.
"Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) – reprezentativa pentru sectorul ,«Administratie Publica. Activitati ale organizatiilor si organismelor extrateritoriale» prin Sentinta Civila nr. 245/S din 15.12.2016 a Tribunalului Brasov – in urma analizei Proiectului legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice ( termenul ,,UNITARA” a disparut din denumire), isi exprima pe aceasta cale revolta fata de incercarea clasei politice de a feudaliza administratia publica locala din Romania, prin crearea unei categorii de vasali ai alesilor locali, care din momentul intrarii in vigoare a Proiectului de lege in forma actuala vor putea stabili dupa bunul plac salarizarea angajatilor din primarii si consilii judetene de pe intreg teritoriul tarii, fara avizul organizatiilor sindicale, avand un prag minim (salariul minim pe economie) si un prag maxim (salariul viceprimarului). Nu este greu de anticipat care categorie de salariati va beneficia de salarizare maxima si care va fi pe cea minima", se arata intr-un comunicat de presa al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, remis miercuri MEDIAFAX.
Sindicalistii spun ca, pe ascuns, se incearca politizarea administratiei publice locale si transformarea unitatilor administrativ-teritoriale in adevarate societati comerciale, in care "PRIMARUL/PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN=PATRON iar CONSILIUL LOCAL/CONSILIUL JUDETEAN=CONSILIU DE ADMINISTRATIE, in paralel cu «baronizarea» administratiei".
"Prevederile referitoate la administratia publica locala din Romania din acest Proiect de lege au un caracter dircriminatoriu (va reamintim ca Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii pentru toate institutiile, inclusiv pentru Parlamentul Romaniei, iar salariatilor din sectorul nostru de activitate li se refuza recunoasterea drepturilor stabilite de catre Decizia Curtii Constitutionale nr. 794/2016), se incalca principiul ,,munca egala – salarizare egala” (nu doar ca va exista salarizare diferita intre unitatile administrativ-teritoriale de acelasi rang dar va fi diferita si in interiorul aceleiasi institutii), incalca principiul stabilitatii functiei publice specifice angajatilor din primarii si consilii judetene. Ȋn plus, singura categorie de salariati careia acest Proiect de lege nu-i recunoaste un drept castigat este cea a angajatilor din administratia publica locala (salariile acestora urmand a scadea). Aproape toate principiile enuntate in preambului acestui Proiect de lege sunt nesocotite in cazul administratiei publice locale", potrivit sursei citate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004984 (s)