News Flash:

Calin Popescu Tariceanu, la ICCJ: "DNA e un fel de politie politica"

11 Aprilie 2017
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1
Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, la sediul instantei supreme, unde a fost prezent pentru un nou termen in dosarul in care este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, ca procurorii incearca sa obtina denunturi care il vizeaza.
"Eu nu am nevoie sa ma ajute nimic pentru ca sunt nevinovat si ce vreau sa se retina este numai adevarul. Acuzatiile sunt lipsite de orice fel de fundament in realitate. E un fel de proces de intentie. Procurorii ar fi multumiti sa declaram ce si-ar dori ei, eventual sa ne si autoincriminam. Avand in vedere informatiile din ultima perioada, ca si in alte dosare procurorii au cerut celor care au facut declaratii sa faca denunturi impotriva mea, cred ca este evident ca se doreste cu totul si cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numeste vanatoare, nu sunt singurul in aceasta situate. DNA trebuie sa intelega ca trebuie sa respecte si ea Constitutia, legea, si drepturile si libertatile cetateanului. DNA este un fel de politie politica in Romania. Consider ca e inacceptabil acest comportament din partea procurorilor care incearca sa smulga denunturi de la cei care sunt anchetati impotriva anumitor persoane", a declarat Calin Popescu Tariceanu la finalul sedintei de judecata.
Presedintele Senatului a fost audiat, marti, de judecatori in cauza in care este cercetat pentru ca ar fi dat declaratii nereale cand a fost audiat ca martor in dosarul privind retrocedarea Fermei Regale Baneasa si a unei suprafete din Padurea Snagov.
Calin Popescu Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2016, alaturi de Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului. La termenul de marti, avocatul lui Tariceanu a cerut audierea lui Remus Truica, solicitarea fiind admisa. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 25 aprilie, data la care vor fi audiati doi martori, unul dintre ei fiind fosta sotie a presedintelui Senatului, Ioana Valmar.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005355 (s)