News Flash:

Sindicalistul Liviu Luca, trimis in judecata de DIICOT

15 Iunie 2016
1110 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu luca
Astazi, 15 iunie, sindicalistul Liviu Luca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Ploiesti, alaturi de alti sapte inculpati, intr-un dosar care vizeaza mai multe infractiuni, intre care constituirea unuigrup infractional organizatdelapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, spalare de bani si complicitate la spalare de bani.
In perioada 2005 - 2009, Luca Liviu a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat Zizi Anagnastopol, director economic in cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Supeala, director general, Gheorghe Stan, director economic in cadrul SC Edilconst SA si Radu Florea, director general. Grupul a obtinut fonduri materiale importante din patrimoniul SC PSV Company SA, fosta SC Petromservice SA, pentru a construi un ansamblul de locuinte si anexe gospodaresti in Paulesti, judetul Prahova. 
Luca Liviu controla atat Asociatia Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA, cat si SC PSV Company SA, in calitate de sindicat FSLI Petrom, Presedinte al Comitetului Director al Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA, respectiv reprezentant al actionarului majoritar in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor al SC PSV Company SA. Cercetarile au aratat ca, in intervalul 2005 - 2009 reprezentantii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai si Gheorghe Supeala au virat in mod nelegal, in interesul inculpatului Luca Liviu, catre SC Edilconst SA, suma  de 14.649.762,73 lei, pentru lucrari de constructii executate la ansamblu de locuinte SC Profesional Corpconsult SA Paulesti. Prin aceste activitati frauduloase, fosta Petromservice a fost prejudiciata cu suma de 14.649.762,73 lei. Membrii grupului infractional au incercat inclusiv sa disimuleze ca Luca Liviu era adevaratul beneficiar al constructiei.

liviu luca judecata diicot ploiesti infractiuni delapidare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005340 (s)